Légiósok

Csak a szokásos: Nikolics megint a legjobb lett Lengyelországban

Ezúttal a profi játékosok rá szavaztak.

Kapcsolódó cikkek

A 16-szoros válogatott labdarúgó, Nikolics Nemanja a Legia Warszawa futballistájaként sorban gyűjti be az elismeréseket. A Lengyel Hivatásos Labdarúgók Szervezete (PZP) idén kilencedik alkalommal szavaztatta meg tagságát az Év Labdarúgója 2015 választáson, amelyen a legtöbb voksot az Ekstraklasában 21 bajnokin elért 21 találattal álló Nikolics gyűjtötte be. A helyi játékosszervezetnek adott interjúban Nikolics a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott – írja a hlsz.hu.

– Nagyon jó évem volt a 2015-ös. Magyarországon bajnok és gólkirály voltam, és most egy nagy klubban játszhatok Lengyelországban. Motivál, hogy olyan cél van előttünk, mint a Bajnokok Ligája-szereplés. Eleinte csak a gyors beilleszkedésre törekedtem, örülök, hogy ez jól sikerült. Az utóbbi félév tényleg hihetetlen! Tavaly egész évben értem el huszonegy gólt, ez magyar gólkirályi címet ért, most pedig már a bajnokság felénél itt tartok. Van bennem ambíció, és nagyon sokat jelent számomra, hogy a családom is mindenben támogat, ez megadja számomra a nyugodt, alkotói légkört – fogalmazott Nikolics.

Ez a néhány hónap elég volt hozzá, hogy a játékostársak a legjobbnak válasszanak.

– Ez tényleg nagyszerű dolog! Különösen külföldön, légiósként tudom értékelni a dolgot. Itt jobbnak, eredményesebbnek kell lenni, mint a helyi játékosoknak ahhoz, hogy elismerjenek és helyed legyen a csapatban. Csodálatos érzés, hogy nemcsak a csapattársaim, hanem a rivális klubok labdarúgói is elismerik a teljesítményemet – mondta Nikolics, aki végezetül elárulta, hogy az öröme akkor lesz teljes, ha az Európa-bajnokságon Magyarország „sötét lóként” jól fog szerepelni, és a sikerben neki is része lehet.

Olvasói sztorik