Légiósok

Dárdai és Kleinheisler csapatát lehúzzák

Huszti és Szalai viszont nyerőemberek lehetnek egy német lap szerint.

Kapcsolódó cikkek

Péntek este a Hamburger SV – Bayern München (1-2) találkozóval elrajtolt a Bundesliga 2015–2016-os idényének tavaszi fele. A német élvonal következő 17 fordulójában négy honfitársunkért szoríthatunk: Dárdai Pál a pazar őszt produkáló Hertha BSC kispadján bizonyíthat, míg Szalai Ádám, Kleinheisler László és Huszti Szabolcs a pályán teheti le névjegyét – előbbi a Hannover kölcsönjátékosa lett, Kleinheisler Brémába igazolt, míg Huszti az Eintracht Frankfurthoz írt alá.

A helyi Frankfurter Neue Presse a rajt előtt esélylatolgatásbakezdett: sorba vette a csapatokat a téli erősítések alapján.

A harmadik helyen telelő Hertha teljesítményét egyenesen szenzációsnak tartja a szerző, aki azonban óvatosságra int: habár „Dárdai Pál azon ritka Bundesliga-edzők közé tartozik, aki szinte mindig jó döntést hoz”, a cikk szerint csapatának nem terem annyi babér, nem bírja majd tartani a lépést a topcsapatokkal, és végül „csak” a hatodik helyre futhat be.

A Frankfurtnál megemlíti, hogy bár a klub nemzetközi kupás reményekkel kezdte az idényt, erről hamar letett a gyenge rajt miatt. A három új igazolást kiemeli: Kaan Ayhan, Marco Fabián és Huszti Szabolcs érkezésével erősödött a csapat, s közülük is Husztiról ír külön, aki már a „felkészülési meccseken is bizonyította, képes felvenni a vezér szerepét a középpályán”. A 14. helyről induló együttesnél előrelépést jósol: 12. lehet a Frankfurt a végén.

Thomas Schaaf érkezése jó hatással lehet a 17. helyezett HSV Hannoverre, melynél megjegyzik, mindössze 18 gólt lőtt az első 17 fordulóban. A csapathoz több támadó is érkezett a télen, köztük Szalai Ádám, akiknek az lesz a dolga, hogy elmozdítsák a csapatot a kiesőhelyről – az FNP szerint ez sikerül is, a 14. helyig repülhet a Hannover.

Nincsenek azonban jó véleménnyel a Werder Bremenről: Kleinheisler László együttesénél gondokról írnak, sok sérültről, kevésbé stabil háttérről. Mint arról szó esik, a nehéz helyzetet jelzi, hogy mindössze a 21 éves magyar középpályással tudtak megegyezni a rajtig. A veterán Claudio Pizarro és Zlatko Junuzovic lehet a csapat pillére, amely azonban nem kerüli el a kiesést: a 17. helyen fejezi be a bajnokságot.

Olvasói sztorik