Légiósok

Bogdán Ádámot sírva hívta fel a nagymamája

A Liverpool magyar kapusa jelezte, nem foglalkozik a névtelen kritikákkal, és feláll a padlóról.

Kapcsolódó cikkek

Bogdán Ádámra össztűz zúdult az elmúlt hetekben úgy Angliában, mint idehaza, de a Premier League egyetlen magyar labdarúgója nem engedi, hogy leírják, és két hiba miatt odavesszen hosszú évek kemény munkája. A Liverpool kapusával a klub edzőközpontjában találkozott a Válasz.hu újságírója; szóba került klubbéli jövője, a válogatott Európa-bajnoki esélyei, ahogyan az is, hogy a nyáron nem csak a futballpályán kezdődött új fejezet az életében.

– Az imént, ahogy kihajtott a Liverpool melwoodi edzőközpontjából, tucatnyian lökdösődtek az aláírásáért, vagy hogy beállhassanak önnel egy közös képre. Nem úgy festett, mintha túlzottan neheztelnének a Watford ellen kiejtett labda és az Exeterben szögletből kapott gól miatt…

– Angliában nemcsak a labdarúgást, de a labdarúgókat is imádják, a szurkolók felől árad a szeretet, sőt inkább már imádatnak mondanám – egyfajta vallás. A nehezebb időszakokban is kitartanak a kedvenceik mellett. Kivételesnek érzem magam, hogy napi szinten megtapasztalhatom ezt egy olyan nagymúltú klub tagjaként, mint a Liverpool – mondta Bogdán Ádám.

– A magyar és az angol internetes hozzászólók viszont elég rendesen kikezdték. Tudja kezelni a helyzetet?

– A rólam szóló írásokat ritkán olvasom el, a kommentelők véleményével pedig egyáltalán nem foglalkozom. Név és arc nélkül vagdalkoznak, olyan stílusban, amit én sohasem engednék meg magamnak. Az újságírókról is felemásak a tapasztalataim. Vannak, akikkel teljesen korrektül együtt lehet működni, ám olyanok is akadnak szép számmal, akiknek az olvasottság, a kattintásszám az egyetlen szempont. A hírek persze többé-kevésbé eljutnak hozzám: nemrégiben a nagymamám sírva hívott fel, hogy miért bántják a kisunokáját. A családom nagyon nehezen éli meg ezeket a heteket, sokkal nehezebben, mint én.

– A közelmúlt eseményein aligha tette túl magát egyik pillanatról a másikra. A profi sportban bevett gyakorlat sportpszichológushoz fordulni – ön élt a lehetőséggel?

– Két éve rendszeresen beszélgetek egy, az Egyesült Államokban élő szakemberrel Skype-on keresztül, és rengeteget segít abban, hogy a helyükön tudjam kezelni a sikereket és a kudarcokat, mindig két lábbal a földön járjak. Ilyenkor nem szakmázunk, kizárólag a futball mentális oldala felől közelítünk. A magam részéről úgy fogom fel, hogy a Boltonban éveken keresztül szinte hiba nélkül védtem, nem a véletlen műve, hogy egy Liverpool kaliberű csapat fantáziát látott bennem és leigazolt. Minden játékos pályafutásában vannak jó és kevésbé jó időszakok – most éppen ez utóbbit élem, de elszánt vagyok, hogy mielőbb bizonyítsam, igenis megállom a helyem a legmagasabb szinten. Felállok a padlóról!

Bogdán beszélt arról, hogy semmiképp sem szeretne minden ajtót bezárni a Liverpoolnál, de ha egy másik csapatnál több lehetőséget kapna, akkor egy kölcsönszerződés akár előnyös is lehet a számára. A teljes interjú ide kattintva olvasható!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik