Légiósok

Elképesztően hatékony Dárdai Herthája

A meccsek majdnem felét nyerte meg a magyar edzővel a német együttes.

Kapcsolódó cikkek

A harmadik helyen tölti a téli szünetet a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, melyet csak a Bundesliga két sztárcsapata, a Bayern München és a Borussia Dortmund előz meg a bajnokságban. Mint az a Berliner Zeitung cikkéből kiderül, van viszont olyan mutató, amiben a Bayernnél is jobb a berlini együttes.

Mint azt a szerző írja, a Hertha a magyar szakvezető irányítása alatt meccseinek 44 százalékát (14-et a 32-ből) nyerte meg. Ennél a klub történetében egyetlen edző tudott csak jobb mutatót összehozni: Jürgen Röber 45 százalékos győzelmi hatékonysággal dolgozott az együttes élén. Idén ősszel tíz bajnokit nyert a Hertha, ezzel beállította a 2008–2009-es, szintén tízmeccses rekordot.

A cikk tovább is megy: a 32 eddigi bajnokin 32 gólt kapott a Dárdai-csapat – a meccsenként egygólos mutató a legjobb az eddigi edzők mutatói között! 18-szor vették be a kapuját idén, ennél csak a Bayern kapott kevesebb gólt. Ráadásul mindehhez hatékony támadójáték párosul: átlag 6.3 lövésből szerez gólt, aminél a dortmundi 6.2-es mutató jobb csak a német élvonalban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik