Légiósok

Megyei Príma Díjat kapott Dzsudzsák Balázs

A Bursaspor 2-1-re nyert Futács klubja ellen, de a magyar válogatott csapatkapitánya nem lépett pályára.

Kapcsolódó cikkek

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a török szövetség fellebviteli bizottsága egy évre felfüggesztette Dzsudzsák Balázs három mérkőzésre szóló eltiltását. Válogatottunk csapatkapitánya azonban nem lépett pályára vasárnap kora délután a Bursasporban, amely hazai pályán 2-1-re legyőzte a Mersint. A vendégeknél Futács Márkó térdműtét után lábadozik, az idei szezonban már kevés esély van arra, hogy játsszon a török élvonalban.

Dzsudzsák Balázs klubja bajnokijának napján hazalátogatott, vasárnap ugyanis Debrecenben volt jelenése, ahol Megyei Príma Díjat vehetett át.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetei az idén is díjazták az élet számos területének kiválóságait, a sporttól a tudományig. A Megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el. Idén Hajdú-Biharban Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya nyerte a sport kategóriát – írja a dehir.hu

A díjat december 27-én személyesen vette át a debreceni Nagyerdei Stadionban megrendezett ünnepélyes díjátadón. A Megyei Prima díj célja, hogy a díjazottak megismerhető példaképeivé váljanak szűkebb hazájuk közösségének. Dzsudzsák Balázs elmondta, nagyon sokat jelent számára az elismerés és külön fontos neki azért, mert emlékezteti arra, honnan indult, és hova jutott el a pályafutása során.

– Nekem mindig fontos marad az a szűkebb terület, ahonnan elindult a pályafutásom. A focira születtem és óriási bennem a bizonyítási vágy. A Debreceni Focisuliban álmodtam magamnak egy világot. Magyarországon a dicső múlt miatt rengetegen akarnak focizni, de csak kevesen jutnak fel igazán a csúcsra. Ehhez nagyon sok mindenre van szükség: kiegyensúlyozott családi háttér, motiváltság, sikerélmények, egészség, versengés, kitartás, lelkesedés és kőkemény munkabírás. Én sosem felejtem el, honnan jöttem, és még ma is mindig azon dolgozom, hogy én legyek a legjobb az edzéseken és a meccseken is. Mindig az elvégzendő munka iránti alázat és a szenvedélyes küzdőszellem jellemzett már gyerekkoromban is, s ez semmit sem változott – mondta a labdarúgó.

Olvasói sztorik