Légiósok

Futács a felépülése után is maradna a török élvonalban

A súlyos térdsérülésből lábadozó támadó egy telefonhívásnak azért örült volna a válogatott részéről...

Kapcsolódó cikkek

Szalagszakadása miatt féléves kihagyásra kényszerül a török élvonalbeli Mersin Idman Yurdu labdarúgója, Futács Márkó, akinek a csapata a tabella alján küzd a kiesés ellen. A 25 éves támadó 2014 nyarán igazolt Törökországba, szerződése pedig jövő júniusban jár le. A háromszoros válogatott légiós nemrégiben a Rangadó.hu-nak adott exkluzív interjút, hétfőn reggel pedig a Digi Sport műsorában nyilatkozott.

– Négy hete műtöttek, és egyelőre minden nap gyógytornára járok, ez az első hat hét menete. Edzésen történt a sérülés, futottam a labdával, rosszul léptem, leragadt a lábfejem, ami miatt kiment a térdem, és hallottam egy roppanást. Akkor már tudtam, hogy valami baj van. Másnap elmentem vizsgálatokra Törökországban, ami után két diagnózist állítottak fel. Az egyik szerint csak meghúzódott a külső szalag, és tíz-tizenöt nap pihenőt vetített előre. Egy másik orvos azt mondta, hogy el van szakadva, ezért hazajöttem, és megnézettem. Itthon egyből mondták, hogy sajnos el van szakadva a keresztszalagom – mondta Futács Márkó.

– Éppen akkor ér a rehabilitáció végéhez, amikor a tavasz végén a folytatásról is el kell gondolkodnia…
– Ebből a szempontból a legrosszabbkor történt a sérülés, hiszen pont a szezon végén fogok visszatérni. Jövő nyáron éppen lejár a szerződésem, úgyhogy érdekes döntéseket kell majd meghoznom a játék szempontjából, hogy hol szeretnék felkapaszkodni. Ha az ember féléves kihagyás után visszatér egy klubhoz, akkor nem mindegy, hogy esetleg egyből játszik, vagy nem kap sok lehetőséget. Első számú szempont lesz, hogy minden hétvégén játszani tudjak egy ilyen sérülés után.

– A jó időszakokat figyelembe véve hogyan ízlett eddig a török liga?
– Nagyon megszerettem. A stadionok, a szurkolók, és a játék szempontjából is jó, úgyhogy tetszik. Szeretnék mindenképp visszamenni a török első osztályba. Szívesen futballoznék ott a továbbiakban is.

– Korábbi csapata, a Leicester City vezeti a Premier League tabelláját. Megfordult már a fejében, hogy milyen lett volna ott maradni?
– Persze, jó lett volna ott maradni, akár a kispadról kevesebb játéklehetőséget kapni is. A korábbi csapat harminc-negyven százaléka maradt ott, szóval sokan távoztak, a Championship és a Premier League között azért nagy változások voltak. Új edző is érkezett azóta, úgyhogy ez egy más helyzet.

– Pintér Attila idejében háromszoros válogatott lett, de mi történt utána? Mekkora érdeklődést mutattak a későbbi kapitányok, amíg nem volt sérült?
– Senkivel nem kommunikáltam, Pintér Attila távozása után senkivel sem beszéltem. Egy picikét vártam volna egy hívást, hogy mi a helyzet, mert akkoriban még játszottam a Mersinben. Ott voltam a szűk keretben, és utána legalább annyit szólhattak volna, hogy most ezért és ezért nem számítunk rád. Bántott a dolog egy kicsit, de úgy gondolom, hogy ez edzőkérdés. Lehet, hogy az adott kapitány elképzeléseibe nem illett az én stílusom.

Olvasói sztorik