Légiósok

Csodálatos érzés volt gólt rúgni az Ajaxnak

Vida Krisztofer bízik benne, hogy elindul felfelé a pocsék őszt záró csapata.

Kapcsolódó cikkek

Mint beszámoltunk róla, vasárnap este honfitársunk, Vida Krisztofer sokkolta az Ajax ötvenezer szurkolóját az Ajax – De Graafschap holland bajnoki 36. percében. A húszéves magyar U-válogatott játékos bevette a sztárcsapat kapuját, így együttese 1-1-es állással mehetett a szünetre. A 17. fordulóban rendezett bajnokin végül pont nélkül maradtak: a mérkőzés hajrájában talált egy gólt a hazai fél, így 2-1-re nyerni tudott a sereghajtó újonc ellen.

Vida a találatát követően a klub honlapjánakbeszélt első holland élvonalbeli góljáról.

– A csapatnak és nekem is csodálatos érzés volt. Fontos volt, hogy egy-eggyel mehessünk szünetre. Azzal is tisztában voltunk, hogy az Ajax mindent meg fog tenni a második gólért a második félidőben. Azonban mi sem vettünk vissza, dolgoztunk ki helyzeteket. Kapusunk, Hidde Jurjus is kiválóan védett, de mindenki más is odatette magát. Nagy kár, hogy nem sikerült pontot szerezni – jegyezte meg Vida Krisztofer.

A szezon első fele véget ért, az ősszel mutatott teljesítmény azonban még újonc csapattól is kevés. A Graafschap öt pontot szerzett, egyetlen győzelme van, igaz főleg élcsapatokkal találkozott hazai pályán a bajnokság első körében – így nem meglepő, hogy odahaza mindössze egy pontot gyűjtött idáig.

– A szezon második felében sok hazai meccsünk lesz azon csapatok ellen, akik inkább verhetőek. Pontokat kell szereznünk, és idegenben is meg kell próbálnunk hasonló futballal előrukkolni, mint az Ajax ellen – tette hozzá Vida.

Olvasói sztorik