Légiósok

Stieber Zoltán a Fradi téli kiszemeltje

Thomas Doll szerint a magyar szélsőnek játszania kell tavasszal a válogatott Eb-szereplése miatt.

Kapcsolódó cikkek

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője egy német lapnak, a Hamburger Morgenpostnak nyilatkozott a következő időszakra vonatkozó erősítési terveiről, melyben elárulta, szívesen leigazolná a Bundesligában szereplő Hamburger SV-ben kevés lehetőséghez jutó Stieber Zoltánt.

A német lap arról számolt be, hogy újabb magyar válogatott játékos kerülhet a Ferencvároshoz, amely ezzel egyben segítő kezet is nyújtana a HSV korábbi alapemberének.

Mint ismert, Stieber Zoltán partvonalon kívül rekedt ősszel Hamburgban, összesen hat percet játszhatott a Bundesligában (2 meccsen), ennyi bizalmat kapott Bruno Labbadia edzőtől, aki korábban már nehéz esetnek nevezte a középpályás körül kialakult helyzetet. Nem is volt titok, hogy Stieber távozna a télen és korábban a német másodosztályú Fortuna Düsseldorf érdeklődéséről lehetett is hallani, de egy ottani edzőváltás úgy tűnt, meghiúsíthatja a klubváltást.

A hamburgi lap szerint viszont a Ferencváros élénken érdeklődik a légiós iránt, ezt maga Thomas Doll is megerősítette, de egyelőre még óvatosan fogalmazott. A lap szerint az FTC a jövő nyáron minimum az Európa Liga-csoportkörbe jutást tűzte ki célul, ehhez keresi az erősítéseket, ráadásul Stieber a válogatott Eb-szereplése miatt szeretne rendszeresen játszani.

– Hamarosan leülünk tárgyalni arról, lehetséges-e az átigazolása. Talán lesz rá esélyünk. Ha Zoltánnak lesznek német ajánlatai is, az nyilván megnehezítené a dolgunkat – tette hozzá a Fradi német edzője, kiemelve, hogy Stiebernek “játszania kell” tavasszal a válogatott miatt is.

Korábbi német sajtóhírek szerint nem volt kizárható, hogy a HSV végül közös megegyezéssel szerződést bont télen Stieberrel, ez nyilván a Ferencváros helyzetét is javítaná, hiszen átigazolási díjat így nem kellene fizetnie a középpályásért.

Olvasói sztorik