Légiósok

Szalai a pályán; Priskin győztes gólja; Stieber egy perce

Légiós-körkép. Biztató jelek a válogatott meccs előtt. Tíz külföldön játszó magyarért izgulhattunk tegnap.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Slovan Bratislava 2-1-es győzelmet aratott a Senica ellen a szlovák bajnokság 16. fordulójában. Priskin Tamás az 51. percben egyenlített, majd a 69. percben győztes gólt szerzett, csapata pedig tovább üldözi a Trencint a tabellán.

Vadócz Krisztián csak a lelátóról nézhette csapata, a Deportivo Alavés találkozóját a Tenerife otthonában. A vendégek 2-0-s vereséget szenvedtek és apró lépéshátrányba kerültek a rájátszásért való küzdelemben.

Megyeri Balázs a kispadról nézte végig, ahogyan csapata az utolsó félórát emberhátrányban töltő Getafe CF 3-1-re kikap az újonc Eibar otthonában az első osztály 11. körében.

Úgy tűnik, Tőzsér Dániel lesz az egyik vesztese az angol másodosztályú QPR gyengélkedésének és edzőváltásának, ugyanis a 16. fordulóban, a Preston North End elleni hazai találkozót csak a kispadról nézhette végig. A meccs gól nélkül ért véget, vagyis honfitársunk együttese már három kör óta nyeretlen.

Szalai Ádám a 79. percben került pályára a továbbra is kiesőhelyen álló Hoffenheim csapatában, amely hazai pályán gól nélküli meccset játszott az Eintracht Frankfurt ellen.

Stieber Zoltán ismét a keretben volt a Hamburg bajnokiján, és végül a 93. percben került pályára. A Darmstadt a második félidőben egyenlített a magyar szélső csapata ellen; az 1-1-es végeredménnyel mindketten tapadnak a középmezőnyre.

Az olasz másodosztály (Serie B) 12. fordulójában az Adorján Krisztiánt nélkülöző Novara otthon 4-0-ra győzött a Brescia ellen; Tamás Krisztián pedig a kispadról nézte végig, ahogyan a Spezia 5-1-re kikap a Trapani otthonában.

A Sándor Györgyöt sérülés miatt nélkülöző Perth Glory 2-0-ra elveszítette az ausztrál FFA Cup döntőjét a Melbourne Victory ellen.

A német harmadosztály 16. fordulójában Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers gól nélküli meccset játszott a Hansa Rostock vendégeként. A magyar játékost a 76. percben cserélték be. Miriuta László vezetőedző együttese, az Energie Cottbus házigazdaként 2-2-re végzett a 94. percben egyenlítő VfB Stuttgart II-vel. A kelet-németek jelenleg nincsenek kiesőhelyen, de a rendkívül sűrű mezőnyben mindössze egy pont választja el őket a sereghajtó pozíciótól.

A holland bajnokság 12. fordulójában is nyeretlen maradt az újonc De Graafschap, amely Vida Krisztofer nélkül kapott ki 2-0-ra a NEC Nijmegen otthonában.

A szaúd-arábiai bajnokság hetedik fordulójában Bölöni László és Szentes Lázár csapata, az Al-Ittihad FC az Al-Wehda vendége lett volna, de a meccset elhalasztották.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik