Légiósok

Bogdán – Gerrardról, Kloppról, a pszichológusról

A magyar válogatott kapusa elárulta, még sosem beszélt négyszemközt a Liverpool menedzserével.

Kapcsolódó cikkek

A Liverpool magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám a Liverpool Echo-nak adott exkluzív interjút. A Vörösökhöz nyáron szerződő hálóőr néhány hónapja egy kislány boldog apukája, és a beszélgetés első részében Bogdán az otthoni nehéz feladatokról nyilatkozott.

– Mostanában ebből többet kell innom, máshogy nem megy – mutatott kávéscsészéjére Bogdán Ádám. – Az apaság segít abban, hogy kikapcsolj a munkádból. Természetesen azzal is jár, hogy nem csak az edzésen, hanem otthon is száz százalékot kell nyújtanod. Apaként egészen másképp látja az ember a világot, nem rágódik a kevésbé fontos dolgokon. Az ember megtanulja, hogy min érdemes.

A 28 éves kapus elárulta, szokott beszélgetni sportpszichológussal, aki segít neki feldolgozni a problémás helyzeteket.

– Sokkal könnyebb, ha a gondokról beszélgethetsz egy szakértővel – tette hozzá Bogdán. – Nagyjából tudja az ember, hogy mire kell odafigyelnie, de sok minden történik, ami kizökkenthet. Főleg egy olyan személy esetében, mint én, aki mindig a tökéletességre törekszik. A pszichológus abban segít, hogy olyan dolgokon ne rágódj, amiket nem tudsz befolyásolni, inkább arra koncentrálj, ami valóban rajtad múlik.

Bogdánt arról is kérdezték, hogy milyen az amerikai szünet miatt Liverpoolba hazatérő Steven Gerrarddal edzeni.

– Nagyszerű – jelentette ki a magyar kapus. – A klub valaha volt legjobb játékosainak egyike, egy helyi legenda, akivel ünnep együtt tréningezni. Egy edzés általában nagyon hétköznapi elfoglaltság, de én megcsíptem magam, hogy tényleg az történik-e velem, amit látok… Éveken át figyeltem a televízióban, rengeteg remek megmozdulására emlékszem, aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy itt edz mellettem…Óriási! Számomra ez fantasztikus élmény, és biztos vagyok benne, hogy neki is az, hogy velem dolgozhat, ugyebár? Megkérdezzük tőle, ugye? – kérdezte nevetve Bogdán, aki a szezonközben érkező német menedzserről, Jürgen Kloppról is mesélt.

– Őszinte leszek, még nem beszélgettünk négyszemközt. Azonban az édesapja kapus volt, úgyhogy van elképzelése erről a posztról. Nem kiabál velünk, nem tartozik a kapusgyűlölő menedzserek közé, mert vannak olyanok is. Jó ember, nagyon világos és követhető elképzelése van a játékról, és az üzeneteit célba is juttatja. Képes elérni, hogy minden játékos a kívánt irányba húzza a szekeret, azt hiszem, ez a mérkőzéseken is jól látszik – mondta Kloppról Bogdán Ádám.

Olvasói sztorik