Légiósok

Priskinék simán nyertek idegenben; nem volt ellenszere Dárdainak a Bayernre

A Slovan Bratislava megerősítette második helyét a szlovák élvonalban; Németországban Szalaiék otthon szereztek pontot.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A magyar válogatott támadójával, Priskin Tamással a kezdőcsapatban felálló Slovan Bratislava 2-0-ra nyert idegenben, a Skalica otthonában a szlovák élvonal 18. fordulójában. A Slovan sikere azt jelenti, hogy Priskinék továbbra is a második helyen állnak. A magyar játékos gólt nem szerzett, de végig a pályán volt.

A német Bundesligában a 14. fordulót rendezték meg. Dárdai Pál csapata, a Hertha a Bayern München otthonában próbált meg csodát tenni: kevés sikerrel. A müncheniek Thomas Müller 34. és Coman 41. percben szerzett góljaival otthon tartották a három pontot. Ez volt Dárdaiék ötödik veresége a bajnokságban.

A Hoffenheim hiába vezetett 3-1-re is hazai pályán a Mönchengladbach ellen, végül meg kellett elégedniük egy ponttal (3-3). A hazaiaknál Szalai Ádám a 80. percben állt be csereként, 3-2-es állásnál, Vollandot váltotta.

A Hamburgban nem került a keretbe a sérüléssel bajlódó Stieber Zoltán – nagy kár, mert csapata 3-1-re legyőzte idegenben a Werder Brement.

Angliában, a Championshipben a QPR hazai környezetben 1-0-re megverte a Leeds Unitedet. A győztes gólt Austin szerezte az 58. percben, a magyar középpályás, Tőzsér Dániel (QPR) a kispadon ülte végig a bajnokit.

A felsőházi rájátszásba kerülésért küzdő KRC Genk és Köteles László 1-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán az éllovas, a BL-ben továbbjutásra pályázó KAA Gent ellen. A korábbi diósgyőri hálóőr végig védett.

Otigba Kenneth és a Heerenveen 3-0-ra győzött a Roda JC ellen a holland bajnokság 14. fordulójában. A forduló előtt azonos pontszámmal állt a két csapat, így a találkozót végigjátszó Otigba és csapata nagy lépést tett előre.

A Mersin Idmanyurdu a tökutolsó Eskisehirspor ellen is vereséget szenvedett (3-2), Futács Márkó keretben sem volt.

Olvasói sztorik