Légiósok

Videó: Dzsudzsák gólpasszt adott, de megint kikapott a Bursaspor

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dzsudzsák Balázs ezúttal is kezdő volt a Bursasporban a török élvonal 13. fordulójában. Az elmúlt két bajnokiján vereséget szenvedő együttes a Kayserisport fogadta péntek este, de ismét pont nélkül maradt.

Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, amire a Bursa a 28. percben Dzsudzsák szöglete után válaszolt góllal. A második játékrészben azonban újra előnyhöz jutott a Kayserispor, mely ki is tartott a végéig – 2-1-re kapott ki a magyar szélsőjét végig a pályán tudó együttes. A mérkőzés után Ertugrul Saglam vezetőedző közös megegyezéssel lemondottposztjáról.

A Bölöni László és Szentes Lázár vezette Al-Ittihad a 86. percben bukott két pontot az Al-Khaleej elleni rangadón a szaúdi élvonal kilencedik fordulójában. A találkozó 2-2-vel zárult.

Tamás Krisztián a 84. percben állt be csereként a Spezia bajnokiján, de segíteni már nem tudott az olasz másodosztályú csapaton, mely 1-0-ra kapott ki hazai pályán a Crotone ellen a bajnokság 15. fordulójában – a meccs egyetlen gólja a 13. percben esett, büntetőből.

Megszerezte első győzelmét a holland élvonal idei kiírásában a Vida Krisztofert csereként pályára küldő De Graafschap. A 14. fordulóban a meccs előtt szintén nyeretlen Cambuurt sikerült legyőzni – a magyar támadó 2-2-nél állt be az 52. percben, a győztes gólt a 88. percben, már emberhátrányban szerezte a csapata.

Olvasói sztorik