Légiósok

Lehetetlen küldetésre indul Dárdai Herthája?

A bajnokságban még veretlen Bayern München vendége lesz a berlini együttes.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Nyeretlenek csatáznak Hollandiában

Péntek délelőtt Sándor György csapata, a Perth Glory meccse nyitja a hétvégi fordulót: az ausztrál együttes a Melbourne City vendége lesz az első osztály nyolcadik fordulójában.

Az osztrák másodosztály sereghajtója, a Csizmadia Csabát is soraiban tudó Floridsdorfer AC a dobogós LASK Linz vendége lesz a 19. fordulóban.

Vida Krisztofer klubja, a holland De Graafschap a szintén nyeretlen Cambuur otthonába látogat a bajnokság 14. fordulójában.

Tamás Krisztián csapata, az olasz másodosztályban szereplő Spezia a Crotonét fogadja a 15. fordulóban.

A szaúdi bajnokságban szereplő, Bölöni László és Szentes Lázár vezette Al-Ittihad az Al-Khaleej otthonában lép pályára a bajnokság kilencedik fordulójában.

Dzsudzsák Balázs csapata a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt a török élvonalban – a Bursaspor a 13. fordulóban a zsinórban három döntetlent jegyző Kayserisport látja vendégül.

Szombat – Dárdai vs. Guardiola

Az angol másodosztály 18. fordulójában Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers a közvetlen rivális, egy ponttal kevesebbet gyűjtő Leeds Unitedet fogadja. A QPR nincs jó passzban: legutóbbi négy meccsén egy pontot szerzett.

A Köteles Lászlóval felálló KRC Genk megtörte vereség-sorozatát a legutóbbi fordulóban, ám nem lélegezhet fel: a 17. körben a listavezető KAA Gent lesz a vendége a belga élvonalban.

Nagyon nehéz meccs vár a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-re a német Bundesliga 14. fordulójában. A magyar szakvezető csapata az éllovas, 12 győzelemmel és egy döntetlennel álló Bayern München otthonába látogat. A Szalai Ádámot is soraiban tudó, sereghajtó Hoffenheim a BL-szereplő Borussia Mönchengladbach ellen készül, míg Stieber Zoltán klubja, a Hamburger SV a Werder Bremen otthonába látogat. A harmadosztályban a 18. fordulót rendezik: a Miriuta László vezetésével készülő Energie Cottbus az Erfurttal, Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers pedig a Kiellel találkozik.

Adorján Krisztián együttese, az olasz másodosztályban szereplő Novara a Livornóval meccsel a 15. fordulóban.

A spanyol másodosztályban Vadócz Krisztián juthat szóhoz: a Deportivo Alavés a kiesés ellen harcoló Mallorcát fogadja.

Priskin Tamás és a Slovan Bratislava a sereghajtó, július vége óta a vereségei mellett mindössze három döntetlent jegyző Skalica otthonában bizonyíthat a szlovák élvonal 18. fordulójában.

Vasárnap – Pályán a lengyelországi légiósaink

Bogdán Ádám csapata, a Premier League-ben szereplő Liverpool FC a Swansea-t fogadja a 14. fordulóban.

Mindhárom magyar érdekeltségű csapat vasárnap lép pályára a lengyel első osztály 17. fordulójában. Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid klubja, a címvédő Lech Poznan a Lechia Gdanskhoz látogat; Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Podbeskidzie vendége lesz, míg a Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Cracowia ellen játszik derbit.

Az olasz harmadosztály 13. fordulójában Forgács Dávid együttese, az AC Pisa a Lecchesével találkozik a B-csoportban, míg a C-csoportban a Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lecce az Akragas vendége lesz.

A román élvonalban szereplő, Bőle Lukácsot is soraiban tudó CSMS Iasi a legutóbbi négy meccsén nyeretlen Botosani ellen lép pályára a 19. fordulóban.

Megyeri Balázs klubja, a spanyol Getafe CF a Villareal ellen készül a spanyol élvonal 13. fordulójában.

A Thun lesz a vendége a Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sionnak a svájci élvonal 17. fordulójában.

Hétfő – Idegenben is három pontra hajtanak Kalmárék

Egy meccs marad hétfőre: a német másodosztályban szereplő, Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is soraiban tudó, holtversenyben éllovas RB Leipzig a Karlsruhe vendége lesz a 16. fordulóban.

Olvasói sztorik