Nemzetközi foci

Meghosszabbították Németh Krisztián szerződését

Fizetésemelést kért; elvileg marad a Sporting Kansas City-nél...

Kapcsolódó cikkek

Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City szerdán bejelentettea játékoskeret legfontosabb változásait. Ezek közül számunkra az a legfontosabb, hogy a magyar válogatottal a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra kijutó Németh Krisztián szerződését – a benne szereplő opció értelmében – a következő évad végéig meghosszabbították.

Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan az amerikai klubnál maradt, hiszen számos helyről érdeklődnek iránta, de immár fizetnie kell annak, aki a legkitartóbbnak bizonyul…

A korábbi adatok szerint Németh az első MLS-szezonjában 250 ezer dollárt keresett, azt viszont egyelőre nem tudni, az új megállapodás ennél magasabb összeget tartalmaz-e. A The Kansas City Star cikkébena klub egyik vezetője, Robb Heinemann megerősítette, hogy a magyar támadó fizetésemelést kért, és hozzátette, hogy több tengerentúli csapat érdeklődik iránta. Kérdés, hogy onnan nézve mi számít tengerentúlinak…

A klubigazgató úgy fogalmazott, hogy Németh túltermelte a szerződését, a megtartását pedig a holtszezon egyik legérdekesebb feladatának nevezte.

Az is biztossá vált, hogy az SKC két időszakot tölt majd Tucsonban az előszezon során. Előbb január 24. és február 8. között, majd részt vesz a Desert Diamond Cup-on február 17-27. között.

Magyar gól lesz a legszebb?

Az MLS alapszakaszában 937 gól született, ezek közül Németh Krisztián szerezte az egyik legszebbet, hiszen – mint arról korábban már beszámoltunk – az október 3-án, a Portland Timbers ellen szerzett győztes találata bekerült a négy közé az erre vonatkozó szavazáson.

A rajongók november 27-ig (péntek) szavazhatnak, a nyertest december 3-án jelentik majd be. Honfitársunk kiváló idényt produkált, hiszen 16 góllal és hét gólpasszal zárta a tétmeccseket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik