Légiósok

Dárdai a Hertha szárnyalásának kulcsa

A magyar szakvezetőt dicsérik a Yahoo Sports német nyelvű oldalán.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap a Hoffenheimet is legyőzte (1-0) a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, amely ezzel a sikerrel továbbra is negyedik helyen áll a német Bundesligában. A berliniek 13 forduló alatt 23 pontot gyűjtöttek, 12-vel kevesebbet, mint tavaly az egész szezon (!) során.

Még a Hoffenheim elleni meccs előtt a Yahoo Sports német nyelvű oldala is foglalkozott a szárnyaló fővárosi együttessel, melynek sikereit egyértelműen Dárdainak írják – mint azt a cikk címe is állítja: „Dárdai a magasban szárnyaló Hertha kulcsa”.

A blogbejegyzés erős, stabil Hertháról ír, de azt is kiemelik, hogy ezt a teljesítményt a Bundesliga egyik legfiatalabb edzője hajtja ki a tavaly még kiesés ellen küzdő csapatból. Dárdai Pál 39 éves, de igazolja, hogy nem minden a tapasztalat, nem csak attól jó egy edző, hogy sok csatát megélt már.

Kiemelik, az együttesnek tavaly 23 fordulóra volt szüksége, hogy annyi pontja legyen, mint most – ráadásul ehhez is Dárdai kellett, aki a 20. fordulóban vette át a Herthát, és az első négy meccsén hat pontot gyűjtött a csapattal.

A szerző Dárdai kiváló meglátásai között említi a klub átigazolásait. Mitchell Weiser például ingyen jött Berlinbe, és szintén jó vétel volt a hat bajnokin négy gólnál járó Vedad Ibisevic is. Sebastian Langkamp és a 12 bajnokin hét gólt szerző Salomon Kalou már tavaly is Berlinben játszottak, azonban Dárdai ideje alatt lettek meghatározó játékosok – ezt is a magyar szakember „számlájára írják” a cikkben. Egyelőre sok szerep nem jutott Yanni Regaselnek, de szintén Dárdait dicséri a 19 éves játékos felfedezése, aki amikor lehetőséghez jutott, meglepően érett játékkal igazolta, hogy jó döntés őt a felnőttek között szerepeltetni. Kiemelik Dárdai mentalitását: a szakember kiválóan áll játékosaihoz, ha kell, dicsér, de a kemény szavaktól sem ódzkodik, ha jogos a hiányérzete egy-egy meccs után.

A szerző hozzáteszi, „Csak így tovább, Pál!”, s bár az elmúlt évek rossz tapasztalatai miatt óvatos, és a nemzetközi szereplésről nem is ír, Hertha-szurkolóként mindenképp nagyon biztatónak tartja a mostani menetelést.

Olvasói sztorik