Légiósok

VIDEÓ: Simon Krisztián horrorsérülése

Az 1860 München játékosának kifordult a jobb térde.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német másodosztály 13. körében – a 91. percben szerzett gólt követően – szezonbeli első sikerét ünnepelhette Simon Krisztián együttese, az 1860 München, amely hazai környezetben 1-0-ra nyert a Duisburg ellen. Honfitársunk kezdő volt, de a Bild beszámolója szerint a 34. percben horrorsérülést szenvedett.

Kifordult a térde egy labdakezelő mozdulat közben. A lelátó felmorajlott, a csapattársak is megdöbbentek. Többen kis túlzással sokkot kaptak, oda sem mertek nézni. Hordágyon vitték le a pályáról, hosszasan ápolták az oldalvonal mellett, majd természetesen kórházba szállították. Klubja továbbra is kiesőhelyen áll.

– Nem néz ki jól, sokáig hiányozni fog közülünk – mondta röviden Benno Möhlmann vezetőedző. A röntgenfelvételeket még vasárnap elkészítik, hétfőn pedig MRI-vizsgálat következik.

Az RB Leipzig a Sandhausen vendégeként győzött 2-1-re, ezzel a tabella élére állt. A lipcseiek meccsét Gulácsi Péter a kispadról nézte végig, Kalmár Zsoltot még oda sem nevezték…

Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV hazai pályán 2-1-re kikapott a Hannovertől a német bajnokság 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Honfitársunk a kispadról nézte végig a találkozót.

A német negyedosztályú Wolfsburg II-nél 5-1-re nyert a Hildesheim otthonában. A farkasoknál a kölcsönben szereplő Bobál Gergely két gólt szerzett, sorozatban harmadik bajnokiján volt eredményes, összességében pedig a 11. meccsén hatodszor talált be.

A Német Kupa nyolcaddöntőjében a bajnok Bayern München a Darmstadt ellen játszik otthon, Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC pedig a másodosztályú Nürnberg otthonában lép pályára december 15–16-án. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A norvég élvonal 29. (utolsó előtti) körében Kovács Péter együttese, a Sarpsborg 08 kétgólos vereséggel (1-3) távozott a Lilleström otthonából. A tapasztalt magyar csatár a kispadról nézte végig a kudarcot.

Az olasz másodosztály (Serie B) 11. körében Tamás Krisztián együttese, a házigazda Spezia gól nélküli meccset játszott az Entella ellen. A fiatal magyar védőt nem nevezték a keretbe. A harmadvonal (Lega Pro) B-csoportjának kilencedik fordulójában Forgács Dávid kezdő volt a Savona otthonában 2-0-s vereséget szenvedő AC Pisa csapatában, de az 55. percben lecserélték.

A spanyol másodosztály 11. fordulójában Vadócz Krisztián a kispadról nézte végig, amint csapata, a Deportivo Alaves házigazdaként 1-1-et játszott az Albacete ellen.

A svájci bajnokság 14. fordulójában Vanczák Vilmos végigjátszotta a Lugano otthonából 3-0-s vereséggel távozó FC Sion mérkőzését.

A szlovák első osztály 15. körében a Slovan Bratislava 1-1-et játszott a Ruzomberok vendégeként. A pozsonyiak gólját Priskin Tamás szerezte, aki végigjátszotta a találkozót. A magyar válogatott csatárnak ez volt az ötödik találata a bajnokságban.

Az ausztrál A-League negyedik fordulójában már harmadik vereségét kellett elkönyvelnie Sándor György csapatának. A Perth Glory ezúttal az ázsiai Bajnokok Ligája címvédője, a Western Sydney Wanderers otthonában kapott ki 1-0-ra. A Videoton tavaszi bajnokcsapatának kapitányát nem nevezték a keretbe.

Olvasói sztorik