Légiósok

Nincs megállás, már a legjobb 16 közt a Dárdai-fiúk

Hosszabbítás után harcolta ki a továbbjutást a Hertha a Német Kupában.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC a másodosztályú FSV Frankfurt otthonában lépett pályára a Német Kupában a legjobb 16 közé jutásért. Az első félidőben nem született gól, majd a hazaiak a 47. percben megszerezték a vezetést. Gyorsan jött a válasz berlini oldalról, Kalou az 56. percben kiegyenlítette a találkozót. A rendes játékidőben több gól már nem esett, így következett a ráadás, amelynek 9. percében Kalou büntetőből előnyhöz juttatta a Herthát. Az eredmény már nem változott, így a magyar szakember csapata bejutott a Német Kupa legjobb 16 együttese közé.

https://www.youtube.com/watch?v=2-j43Gf_6pU

Simon Krisztián kezdőként kapott lehetőséget az 1860 München színeiben, amikor a bajorok az élvonalbeli Mainznál vendégeskedtek. A bajorok hátrányból fordítva 2-1-re győztek Bundesligás ellenfelükkel szemben, a magyar szélső kezdőként a végső sípszóig kiélvezhette a továbbjutást. Öt hónap után védett újra tétmeccsen Gulácsi Péter, a magyar hálóőrnek azonban nem sikerült jól a visszatérés. A Red Bull Leipzig a harmadosztályú Unterhachinghoz otthonában kapott ki 3-0-ra, így búcsúzott a sorozattól. Kalmár Zsolt kisebb sérüléssel bajlódik, ezért kihagyta a találkozót.

Köteles László 150. belga élvonalbeli mérkőzésén állt a Genk kapujában, de a jubileum alkalmával csapata 3-2-es vereséget szenvedett az Oostende vendégeként.

A Román Kupában a Bőle Lukácsot is foglalkoztató jászvásári CSMS a Concordia vendége volt. A 2-1-re megnyert találkozón a magyar középpályás végig a pályán volt.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Olvasói sztorik