Légiósok

Tizenegy éves átkot törhet meg Dárdai csapata

A Hertha utoljára 2004-ben győzte le idegenben a Schalkét, mely ellen már kilenc éve abszolút nyeretlen.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Még mindig siker nélkül Csizmadia csapata

Pénteken egy légiósunk juthat szóhoz: Csizmadia Csaba együttese, az osztrák másodosztályban egyetlen ponttal álló Floridsdorfer AC az Austria Lusteanu vendége lesz a 13. fordulóban.

Szombat – Dárdai csapata a Schalke ellen

Jürgen Klopp első bajnokiján dirigálja új csapatát, a Bogdán Ádámot is soraiban tudó Liverpool FC-t az angol élvonalban. A Premier League-ben a kilencedik fordulóval folytatódnak a küzdelmek a válogatott szünet után, a Liverpool a Tottenham vendége lesz. A másodosztályban Tőzsér Dániel együttese, a Queens Park Rangers a Birmingham City otthonába látogat a 11. fordulóban.

Köteles László klubja, a belga élvonalbeli KRC Genk a 11. fordulóban a Waasland-Beveren otthonában lép pályára.

A kínai élvonal 28. fordulójában közvetlen riválisával, a két ponttal többet gyűjtő Sanghaj Senhuával csap össze Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid együttese, a lengyel címvédő Lech Poznan a szintén rossz formában lévő, elmúlt három bajnokiját elveszítő Ruch Chorzów ellen javíthat a gyenge kezdésén a 12. fordulóban.

A német élvonalban kiváló rajtot vett Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC. A magyar szakember ezúttal a Schalke 04 otthonában vezetheti győzelemre csapatát – ez a bravúr utoljára 2004 novemberében sikerült a Herthának, s hazai környezetben is utoljára 2006-ban sikerült legyőzni a soros ellenfelet. A Szalai Ádámot az elmúlt időszakban nélkülöző Hoffenheim a VfL Wolfsburg vendége lesz, míg a szintén mellőzött Stieber Zoltán klubja, a Hamburger SV a Bayer Leverkusent fogadja a kilencedik fordulóban. A harmadosztály 13. játéknapján Miriuta László csapata, az Energie Cottbus a listavezető Dynamo Dresdennel csap össze, míg a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers az Osnabrück ellen készül.

Adorján Krisztián alakulata, az olasz másodosztályú Novara az éllovas Cagliarit fogadja a kilencedik fordulóban. Vécsei Bálint harmadosztályban szereplő együttese, a Lecce az Ischia ellen készül a C-csoport hetedik fordulójában.

A román élvonal 14. fordulójában a Bőle Lukácsot is soraiban tudó CSMS Iasi a még nyeretlen Voluntarit fogadja.

A Bölöni László és Szentes Lázár vezette Al-Ittihad a negyedik fordulóban az Al-Qadisiya vendége lesz a szaúdi bajnokságban.

A szlovák első osztály 13. fordulójában a harmadik helyezett, Priskin Tamást is soraiban tudó Slovan Bratislava a negyedik Myjava vendégeként szerepel.

Dzsudzsák Balázs együttese, a török Bursaspor az Antalyaspor ellen szerezhet újabb fontos pontokat az élvonal nyolcadik fordulójában.

Magyar idő szerint reggel öt órakor játszik Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City a San José Earthquakes ellen az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában.

Vasárnap – Újabb gólt láthatunk Ausztráliában?

Magyar idő szerint délelőtt 10 órakor Sándor György csapata, az ausztrál Perth Glory a Wellington Phoenixszel csap össze a bajnokság második fordulójában.

Kiesési rangadót játszik Gruborovics Tamás csapata, a KooTeePee a finn élvonal utolsó előtti, 32. fordulójában. A magyar származású játékos együttese kiesőhelyen áll, egy ponttal a soros ellenfél Vaasa PS mögött.

Első nyolc meccsén egyetlen pontot szerzett a holland első osztályban Vida Krisztofer együttese. A De Graafschap a kilencedik fordulóban a Den Haag otthonában bizonyíthat.

Két magyar érdekeltségű meccset rendeznek vasárnap a lengyel élvonal 12. fordulójában. Guzmics Richárd klubja, a Wisla Kraków a Termalica Bruk-Bet Niecieczával játszik, míg a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Cracovia ellen készül.

A német másodosztályban a 11. fordulóval folytatódnak a küzdelmek. Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a második Freiburg vendége lesz, míg a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is soraiban tudó RB Leipzig a listavezető VfL Bochum otthonába látogat.

Kovács Péter csapata, a norvég élvonal 12. helyét elfoglaló Sarpsborg 08 a Valerenga vendége lesz a 27. fordulóban.

Forgács Dávid együttese, az olasz harmadosztály B-csoportjában szereplő AC Pisa a Carrerese ellen játszik rangadót a hetedik fordulóban. Forgács klubja még veretlen, 12 pontjával a második helyen áll, míg az ellenfél szintén vereség nélkül – 11 ponttal – a harmadik.

A spanyol élvonalban Megyeri Balázsért és csapatáért szoríthatunk. A Getafe CF a Las Palmas ellen lép pályára a nyolcadik fordulóban. A másodosztályban Vadócz Krisztián együttese, a Deportivo Alavés a Lugóhoz látogat a kilencedik körben.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a svájci élvonalban címvédő FC Basellel játszik a bajnokság 12. fordulójában.

Hétfő – Sereghajtók bizonyíthatnak

Simon Krisztián csapata, a tíz forduló után még nyeretlen 1860 München az elmúlt hat bajnokiján nyeretlen Karlsruhe elleni hazai bajnokin mászhat ki a gödörből a német másodosztályban.

Hét kör után szintén nyeretlen Futács Márkó együttese, a török első osztályú Mersin Idman Yurdu, mely a Trabzonsporral találkozik a nyolcadik fordulóban.

Olvasói sztorik