Légiósok

Nikolics remek rajtja nem rekord

Ketten még a magyar válogatott csatárnál is eredményesebbek voltak Lengyelországban.

Kapcsolódó cikkek

A lengyel élvonal első tíz fordulója alatt tíz gólt lőtt a varsói Legia magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja. A sportowefakty.wp.plportál elismeréssel ír az NB I korábbi gólkirályának teljesítményéről, de emlékeztet rá, hogy korábban voltak nála is eredményesebb játékosok a ligában.

A Lech Poznań egykori légiósa, a lett Artjoms Rudnevs a 2011–2012-es kiírást nem kevesebb, mint 14 találattal kezdte, és végül 22-vel kell gólkirály. Hét évvel korábban Tomasz Frankowski lőtt 13 gólt tíz meccs alatt, ő 25-tel bizonyult a legjobbnak a szezon végén.

A 10/10-es mutató Maciej Zurawski is (kétszer is), Gregorz Piechna és Dawid Jarka számára is összejött. A kétezres években egyébként csak az évadok felében fordult elő, hogy tíz kör után az vezette a góllövőlistát, aki később gólkirály lett.

A mostani szezon kezdete után Nikolics már részt vett egy közönségtalálkozón, de a klub hivatalos honlapjánakhíre szerint kedden vár rá egy újabb. A rajongók kaphatnak tőle autogramot, közös képet készíthetnek vele, és a kérdéseikre is válaszol.

Olvasói sztorik