Légiósok

Priskin és Nikolics is gólt lőtt

Vasárnapi légiós-körkép: Huszti Szabolcs győztes gólpasszt adott.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A belga első osztály kilencedik körében Köteles László védte a Kortrijk otthonában 1-0-s vereséget szenvedő KRC Genk kapuját.

Pontot ért Nikolics Nemanja gólja a varsói Legiának a lengyel élvonal tizedik fordulójában. A magyar válogatott támadó az újonc Termalica elleni meccs hatvanadik percében egyenlített, az ő góljával végzett 1-1-re csapata. Nikolics végigjátszotta a találkozót.

https://www.youtube.com/watch?v=QntD7QTRiUs

Priskin Tamás góllal járult hozzá a Slovan Bratislava 3-1-es sikeréhez a szlovák bajnokság 11. fordulójában. A támadó 2-1-es állásnál a 75. percben volt eredményes a Podbrezova elleni bajnokin.

A hajrában mentette meg az egyik pontot az Eintracht Frankfurt elleni idegenbeli bajnokin Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a német bajnokság hetedik fordulójában. A berliniek a 22. percben kerültek hátrányba, de a 82. percben Darida révén egyenlítettek, így 1-1-re végződött a találkozó. A Hertha hatodik a bajnokságban.

Vadócz Krisztián az 58. percben lépett pályára a Deportivo Alavés színeiben a spanyol másodosztály hatodik fordulójában, a Leganés elleni bajnokin. A találkozón nem született gól.

Tegnap a Manacor ellen játszottunk bajnokit, és nyertünk 3-0-ra. Sajnos a játék nem ment úgy, ahogy szerettem volna, de apályán töltött 60 perc alatt sikerült adnom egy gólpasszt.

Posted by Tajti Matyi on 2015. szeptember 27.

Megyeri Balázs a kispadról nézte végig csapata, a Getafe CF 3-0-s sikerét a Levante ellen, a spanyol első osztály hatodik fordulójában.

Gruborovics Tamás is csere volt a finn KooTeePee színeiben: a magyar támadó az 56. percben állt be a Helsinki JK elleni, harmincadik fordulóban rendezett bajnokin. A találkozó 1-1-re végződött.

Kovács Péter csapata, a Sarpsborg 08 ugyancsak 1-1-re végzett az Odd Grenland vendégeként a norvég élvonal 25. fordulójában. A tapasztalt magyar csatár végigjátszotta a találkozót.

A kínai élvonal 27. fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos együttese, a Csangcsun Jataj hazai környezetben 1-0-ra nyert a Hangzhou Greentown ellen. A győztes találat előtt a meccset végigjátszó Huszti adta a gólpasszt, majd a 93. percben begyűjtött egy sárga lapot is. Elek is végig a pályán volt.

https://www.youtube.com/watch?v=8WYgNPzXS1I

Vanczák Vilmos együttese, a teljes második félidőt emberelőnyben töltő FC Sion hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a lichtensteini FC Vaduz ellen a svájci bajnokság tizedik körében. A tapasztalt magyar védő végigjátszott a meccset, amelynek kilencvenedik percében sárga lapot kapott. A győztes gólt a Fradi korábbi légiósa, Stjepan Kukuruzovics lőtte.

Megszerezte első pontját a holland élvonalban újonc De Graafschap: Vida Krisztofer együttese a hetedik fordulóban, hazai pályán kétgólos hátrányban volt a szünetben a Willem II ellen, de a vége 2-2 lett. Honfitársunk a szünetben állt be, és a 61. percben lecserélték.

Továbbra is sereghajtó a török bajnokságban Futács Márkó együttese, a Mersin Idman Yurdu, amely a hatodik körben 2-0-ra kikapott a Konyaspor vendégeként. A magyar csatárt nem nevezték a meccskeretbe.

A német másodosztály kilencedik fordulójában sem szerezte meg első győzelmét az 1860 München, amely otthon 2-2-re végzett az RB Leipzig ellen. A hazaiaknál Simon Krisztián, a lipcseieknél Kalmár Zsolt hiányzott a keretből; Gulácsi Péter a vendégkispadról nézte végig a találkozót.

Olvasói sztorik