Légiósok

Szalai és Stieber helyzete változatlan

Szombati légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal tizedik fordulójában sem tört meg a címvédő Lech Poznań katasztrofális sorozata: Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid együttese 1-1-et játszott otthon a Gornik Zabrze ellen, úgyhogy továbbra is a tabella legutolsó helyén áll. Kádár végigjátszotta a meccset, amelynek 45. percében sárga lapot kapott, a másik két magyar nem volt ott a keretben.

A hétközi Ligakupa-meccs hosszabbítása után három tizenegyest is hárító Bogdán Ádám a várakozásokkal ellentétben csak a kispadon kapott helyet a Liverpool bajnoki meccsén; a vörösök a Premier League hetedik fordulójában 3-2-re győztek a vendég Aston Villa ellen.

A német Bundesliga hetedik fordulójában a Hoffenheim 3-1-re győzött az Augsburg otthonában, de Szalai Ádámot ezúttal sem nevezték a keretbe. Stieber Zoltán nem került vissza a Hamburger SV keretébe, csapata nélküle vesztette el otthon 1-0-ra a Schalke elleni találkozót.

Az olasz másodosztály (Serie B) ötödik fordulójában Tamás Krisztián együttese, a Spezia 2-1-re győzött Livornóban. A harmadvonal (Lega Pro) C-csoportjának negyedik körében Vécsei Bálint csapata, a Lecce 1-1-et játszott a Martina otthonában. Egyik magyart sem nevezték a keretbe. A B-csoportban Forgács Dávid végigjátszotta az AC Pisa meccsét: az Arezzo otthonában 1-1-re végeztek.

Pontszerzéssel mutatkozott be Miriuta László a német harmadosztályú Energie Cottbus vezetőedzőjeként, ugyanis csapata a 11. fordulóban 2-2-t játszott a Magdeburg otthonában. Némi csalódottságot is érezhet a korábbi klubjához a hét elején visszatérő tréner, hiszen a hazaiak a 92. percben egyenlítettek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik