Légiósok

Bogdán Ádám bejátszotta magát a Liverpoolba?

Az Aston Villa ellen készül a magyar kapust is foglalkoztató angol együttes; Dárdaiék Frankfurtban játszanak.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Még mindig első pontjára hajt Csizmadia csapata

Az angol másodosztály kilencedik fordulójában Tőzsér Dániel csapata, a Queens Park Rangers a Fulham vendége lesz.

Tíz bajnokijából tízet veszített el Csizmadia Csaba klubja, a Floridsdorfer AC az osztrák másodosztályban, ráadásul a kupából is kiesett. A bécsi együttes a 11. fordulóban a listavezető Wacker Innsbruckhoz látogat.

A Korona Kielce elleni rangadóval folytatja szereplését Guzmics Richárd csapata, a krakkói Wisla a lengyel első osztály tizedik fordulójában. A mérkőzést az Eurosport2 élőben közvetíti.

A német harmadosztályban a sérült Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers a Chemnitzer ellen mérkőzik a 11. forduló pénteki játéknapján.

Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a közvetlen rivális temesvári ACS Poli ellen lép pályára a román élvonal 12. fordulójában.

Szombat – Végre elindul felfelé a Lech?

Az angol Premier League hetedik fordulójában az Aston Villát látja vendégül Bogdán Ádám négy bajnoki óta nyeretlen csapata, a Liverpool FC. A magyar kapus a hétközi Ligakupa-meccsen három lövést is hárított a tizenegyespárbaj során, így egyáltalán nem érdemtelenül követelik a szurkolók a kezdőbe.

Rossz formáján igyekszik javítani a lengyel címvédő Lech Poznan, soraiban Lovrencsics Gergővel, Kádár Tamással és Holman Dáviddal. A kupában sikerrel járó, de a pontvadászatban sereghajtó Lech a tizedik fordulóban az utolsó előtti Górnik Zabrze ellen meccsel.

A német Bundesliga hetedik fordulójában Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim az Augsburg vendége lesz. Szalaihoz hasonlóan az első fordulókban rendre nélkülözte edzője Stieber Zoltánt; klubja, a Hamburger SV a Schalke 04 ellen játszik. Utóbbi találkozó az Eurosport2-n látható élőben.

Tamás Krisztián olasz másodosztályú klubja, a Spezia a Livorno otthonába látogat az ötödik fordulóban. Forgács Dávid a harmadosztály B-csoportjának negyedik fordulójában az Arezzo ellen bizonyíthat az AC Pisa színeiben, míg a C-csoportban Vécsei Bálint együttese, a Lecce a Martina vendége lesz.

Vasárnap – Folytatódik a remek Hertha-rajt?

Köteles László együttese, a KRC Genk a Kortrijk ellen mérkőzik a belga élvonal kilencedik fordulójában. A fejsérülése után ismét edzésbe álló (és a kupában sikerrel visszatérő) kapus csapata ötödik a bajnokságban, egy ponttal lemaradva a második Anderlecht mögött.

A feröeri bajnokságban az utolsó előtti, 26. fordulót rendezik. Turi Géza csapata, a már biztos dobogós Víkingur Göta a negyedik helyezett HB Tórshavnt látja vendégül, míg az egy ponttal többet gyűjtő, Gángó Andrást is soraiban tudó NSÍ Runavik a Klaksvík elleni győzelemmel akár biztosíthatja második helyét.

Négy fordulóval a vége előtt az utolsó helyen áll Gruborovics Tamás csapata, a KooTeePee a finn első osztályban. A harmincadik fordulóban a Helsinki JK ellen kellene pontokat szereznie az együttesnek.

A Nikolics Nemanját is soraiban tudó varsói Legia az újonc Termalica Bruk-Bet ellen erősítheti meg második helyét a lengyel bajnokságban, amelyben a tizedik fordulót rendezik.

Dárdai Pál vezetőedző irányításával kiválóan rajtolt a Hertha BSC a német első osztályban. Csapata a hétvégén idegenbe látogat: az Eintracht Frankfurt vendége lesz a hetedik fordulóban. A medcset az Eurosport2 jóvoltából idehaza is figyelemmel kísérhetjük. A másodosztályban Simon Krisztián együttese, az 1860 München a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipziget fogadja a kilencedik fordulóban.

A norvég élvonal 25. fordulójában Kovács Péter alakulata, a Sarpsborg 08 az elmúlt öt bajnokiját kivétel nélkül megnyerő Odd Grenland ellen lép pályára.

Megyeri Balázs csapata, a spanyol első osztályú Getafe CF a Levante ellen gyűjthet újabb fontos pontokat a hatodik fordulóban. A másodosztályban Vadócz Krisztián együttese, a Deportivo Alaves a Leganést látja vendégül a hatodik fordulóban.

A Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion a liechtensteini FC Vaduzt fogadja a svájci bajnokság tizedik fordulójában.

A szlovák élvonalban a 11. fordulót rendezik; Priskin Tamás klubja, a Slovan Bratislava a sereghajtó, legutóbbi hat bajnokiját elveszítő Podbrezovával méri össze tudását.

Futács Márkó sereghajtó csapata, a török Mersin Idman Yurdu a Konyaspor otthonában harcolhat a pontokért a bajnokság hatodik fordulójában.

A hétközi kupadöntő előtt a Seattle Sounders ellen lép pályára Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában. A 23 órakor kezdődő találkozót az Eurosport élőben közvetíti.

Hétfő – Pontok kellenek Dzsudzsák csapatának

A német másodosztály kilencedik fordulójának zárómeccsén a sérült Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth a Braunschweig vendége lesz.

Adorján Krisztián csapata, a Novara a Como ellen játszik az olasz másodosztály ötödik fordulójában.

Egyelőre nem megy Dzsudzsák Balázs új klubjának, a Bursaspornak a török élvonalban. A csapat a forduló előtt kiesőhelyen áll – utolsó előtti helyezettként az eggyel előtte álló Eskisehirsport fogadja a hatodik fordulóban.

Olvasói sztorik