Légiósok

69 millió, ennyit keres Németh Krisztián

Nyilvánosságra hozták az észak-amerikai profiliga fizetési listáját.

Kapcsolódó cikkek

A Blikkcikkéből kiderül, hogy nyilvánosságra hozták az észak-amerikai profiliga (MLS) fizetési listáját: Kaká a csúcs, Németh Krisztián csak a hetedik helyen áll a Kansas City-ben.

A Major League Soccer szabályai szerint a fizetések nyilvánosak, ezért most kiadták a teljes mezőny bérlistáját. Ez alapján az Orlando Cityben focizó 33 éves brazil világbajnok Kaká keresi a legtöbbet, évi 6.6 millió dollárt (1.8 milliárd forint).

A nagy nevek közül a Los Angelesben játszó Steven Gerrard 6.2 milliót (1.7 milliárd forint), a Montrealhoz igazoló Didier Drogba 1.6 milliót (443 millió forint) kap.

A New York FC nagy triója közül az olasz Andre Pirlo kétmillió (554 millió forint), a spanyol David Villa 5.6 millió (1.5 milliárd forint), az angol Frank Lampard pedig hatmillió (1.6 milliárd forint) dollárt kap évente.

A Sporting Kansas City-ben szereplő magyar válogatott támadó, Németh Krisztián fizetése évi 250 ezer dollár (69 millió forint), ez 26-szor kevesebb, mint a listavezető Kakáé, és házon belül is csak a hetedik legmagasabb.

A teljes lista egyébként ide kattintvamegtekinthető!

Csak összehasonlításképpen: a meccskeretbe sem kerülő Szalai Ádám éves fizetése a német élvonalbeli Hoffenheim csapatánál állítólag hárommillió euró (930 és fél millió forint), Dzsudzsák Balázs pedig 1.7 millió eurós (527 és fél millió forintos) éves fizetésért ment a török Bursaspor csapatába.

Olvasói sztorik