Légiósok

Bogdán három tizenegyest védett

Szerda esti légiós-körkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 29. mérkőzését játszotta Németh Krisztián csapata, a továbbra is rossz formában lévő Sporting Kansas City, amely 1-0-ra kikapott a Houston Dynamo otthonában. Honfitársunk nem szerepelt a vendégek keretében.

A legjobb 16 közé jutás volt a tét az angol Ligakupában is, és a Liverpool kapujában végre tétmeccsen is bemutatkozhatott Bogdán Ádám, méghozzá hazai környezetben, 43 ezer néző előtt. A Carlisle United elleni találkozót nagy meglepetésre nem tudták eldönteni a vörösök, mert egy gólt szereztek, de honfitársunk kapott is egyet. Hogy az alábbi videón látható találat potya volt-e, vagy sem, azt olvasóinkra bízzuk… A hosszabbítás sem hozott döntést, de mivel a tizenegyesek során Bogdán háromszor is hárított, a párbajt 3-2-re a Liverpool nyerte, és nagy nehezen továbbjutott.

Az élvonalban újoncként sereghajtó De Graafschap nem jutott be a Holland Kupa legjobb 32 csapata közé, mert 2-0-ra kikapott az Ajax otthonában. A vendégeknél Vida Krisztofer végigjátszotta a találkozót.

A Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében a bajnoki címvédő létére sereghajtó Lech Poznan otthon 1-0-ra nyert a Ruch Chrozów ellen, ezzel továbbjutott. Kádár Tamás végig a pályán volt a hazaiaknál; Lovrencsics Gergő az 59. percben állt be csereként, és utána gyakorlatilag minden veszélyes Lech-támadásnak tevékeny részese volt; Holman Dávid a kispadról figyelte az eseményeket.

Köteles László csapata, a KRC Genk a legjobb 16 közé jutásért lépett pályára a Belga Kupában, és miután hazai környezetben 5-2-re győzött a Dessel Sport ellen, könnyedén lépett tovább. A magyar kapus végigvédte a találkozót.

Priskin Tamás csapata, a Slovan Bratislava a szlovák bajnokság tizedik körében 2-1-re győzött a Michalovce otthonában. A magyar válogatott csatár végigjátszotta a meccset.

A német Bundesliga hatodik fordulójában a Hoffenheim odahaza 1-1-et játszott a Borussia Dortmund ellen, de Szalai Ádám most is hiányzott a keretből.

A svájci élvonal kilencedik fordulójában Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion 2-0-ra kikapott a Grasshoppers otthonában. A tapasztalt magyar védőnek ezúttal is csak a kispadon jutott hely.

A sérült Korcsmár Zsoltot továbbra is nélkülöző Greuther Fürth hazai pályán 3-0-ra győzött a Paderborn ellen a német másodosztály nyolcadik fordulójában.

Gruborovics Tamás együttese, a sereghajtó KooTeePee gól nélküli meccset játszott Helsinkiben, a HIFK vendégeként, a finn élvonal 19.fordulójában. A magyar támadót nem nevezték a keretbe.

Olvasói sztorik