Légiósok

A Köln ellen javíthat Dárdai csapata

Németországban hétközi fordulót rendeznek; Nikolicsék a kupában szállnak harcba.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Hazai pályán javíthat Dárdai csapata

Hétközi fordulót rendeznek a német Bundesligában. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC az 1. FC Köln elleni hazai bajnokin javíthat a hétvégi vereségén a hatodik fordulóban, míg a Stieber Zoltánt nélkülöző Hamburger SV az Ingolstadt otthonába látogat. A másodosztályban a nyolcadik fordulót rendezik: Simon Krisztián még nyeretlen csapata, az 1860 München a Sandhausen vendége lesz. Nagy Dániel együttese, a harmadosztályú Würzburger Kickers a sereghajtó Werder Bremen II ellen meccsel a tizedik fordulóban.

Az olasz másodosztályban Adorján Krisztián csapata, a Novara az Avellino ellen lép pályára, míg a Tamás Krisztiánt is foglalkoztató Spezia a Perugiát látja vendégül a negyedik fordulóban.

A Román Kupa 32-es főtábláján Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a másodosztályú ACS Berceni otthonában harcolhatja ki a továbbjutást – a párharc egy meccsen dől el.

Megyeri Balázs együttese, a spanyol élvonalban szereplő Getafe CF az Atlético Madridhoz látogat az ötödik fordulóban.

Szerda – Kupacsaták szerte Európában

Az angol Ligakupa legjobb 32 csapata között a Bogdán Ádámot is soraiban tudó Liverpool FC a negyedosztályú Carlisle-t fogadja. A párharc ezen a meccsen dől el.

Köteles László klubja, a KRC Genk is a kupában bizonyíthat: a belga mezőny legjobb 32 csapata között a másodosztályú sereghajtó KFC Dessel lesz az ellenfele, idegenben.

A finn élvonalbeli sereghajtó, Gruborovics Tamást is soraiban tudó KooTeePee a HIFK vendége lesz a 19. fordulóból pótolt találkozón.

Nehéz dolga lesz Vida Krisztofer együttesének a Holland Kupában. A bajnokságban még nullapontos De Graafschap a legjobb 32 közé kerülésért az Ajax otthonában lép pályára.

A negyeddöntőbe jutásért harcol Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a bajnokságban sereghajtó Lech Poznan a Lengyel Kupában. A Ruch Chorzówot fogadják.

Szalai Ádám klubja, a német élvonalbeli Hoffenheim a hibátlanul éllovas Borussia Dortmundot fogadja a hatodik fordulóban. A másodosztály nyolcadik körében a sérült Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a Paderbornnal találkozik.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a Grasshoppers vendége lesz a svájci élvonal kilencedik fordulójában. A hazaiak a második, a magyar védő csapata pedig a harmadik helyet foglalja el a tabellán.

A Priskin Tamást is foglalkoztató Slovan Bratislava a Michalovce vendége lesz a szlovák első osztály tizedik fordulójában.

Csütörtök – Folytatódik a Nikolics-gólgyár?

A Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében Nikolics Nemanja csapata, a varsói Legia a Lechia Gdansk ellen játszik a továbbjutásért.

A német másodosztály nyolcadik fordulójának zárómérkőzésén Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, a negyedik helyezett RB Leipzig a második Freiburgot fogadja.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdődik Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City mérkőzése a Houston Dynamo otthonában az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában.

Olvasói sztorik