Légiósok

Nikolics és Tajti: gól és gólpassz

Légiós-körkép: a magyar válogatott támadó remeklésével gálázott idegenben a varsói Legia.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török bajnokság ötödik fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor 2-1-re kikapott Isztambulban, a listavezető Fenerbahce otthonában. A magyar válogatott csapatkapitánya végigjátszotta a meccset, amelynek 65. percében sárga lapot kapott.

Lovrencsics Gergő a kezdőcsapatban, Kádár Tamás viszont csak a kispadon kapott helyet a Lech Poznan vasárnapi bajnokiján, míg Holman Dávid nem volt keretben. A pocsék formában lévő lengyel bajnoknak egyelőre nincs kiút a rossz formából: a Jagiellonia elleni bajnokin 1-0-ra maradt alul. Lovrencsicset a 63. percben cserélte le edzője – az együttes sereghajtó kilenc fordulót követően.

A norvég élvonal 24. fordulójában Kovács Pétert a 77. percben küldte pályára a Sarpsborg 08 edzője. A csapat tíz percre rá egyenlített a Haugesund elleni bajnokin, így végzett 1-1-re.

Vadócz Krisztián vadonatúj csapata, a spanyol másodosztályú Deportivo Alaves a teljes második félidőt emberelőnyben töltötte, és 2-0-ra győzött az Almeria otthonában az ötödik fordulóban, és ezzel a tabella hetedik helyére lépett előre. A magyar légióst még nem nevezték a meccsre.

Bogdán Ádám csapata, a Liverpool odahaza 1-1-et játszott a Norwich City ellen az angol Premier League hatodik körében. A magyar kapus a kispadról nézte a meccset.

Hatodik meccsét is elvesztette a holland élvonalban Vida Krisztofer együttese, a sereghajtó De Graafschap, amely ezúttal a Vitesse otthonából távozott 3-0-s kudarccal. A magyar fiatal végigjátszotta a találkozót.

Az FC Barcelona honlapjánakhíre szerint a katalán sztárklub U19-nek megfelelő Juvenil A-csapata 3-1-re győzött az UE Cornella ellen a korosztályos bajnokságban. Tajti Mátyás egy gólt szerzett, illetve adott egy gólpasszt is.

Ma a Cornella ellen játszottunk, és nyertünk 3-1-re! Egy góllal és egy gólpasszal járultam hozzá a győzelemhez. 🙂

Posted by Tajti Matyi on 2015. szeptember 20.

Magabiztos, 4-1-es sikert aratott Nikolics Nemanja csapata, a varsói Legia a Ruch Chorzów elleni rangadón a lengyel élvonal kilencedik fordulójában. A magyar válogatott támadót a 84. percig soraiban tudó együttes első gólját éppen Nikolics jegyezte, rögtön az első percben, majd a 11. és a 12. percben két gólpasszt is kiosztott.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) C-csoportjának harmadik fordulójában Vécsei Bálint csapata, a Lecce hazai környezetben 1-1-et játszott a Casertana ellen. A magyar játékos a 85. percben lépett pályára csereként.

A finn élvonal 29. körében Gruborovics Tamás együttese, a sereghajtó KooTeePee otthon 3-1-re kikapott az SJK-tól, így továbbra is komolyan fenyegeti a kiesés veszélye. A magyar játékos a 17. percben állt be csereként.

Bejutott a Svájci Kupa legjobb 16 csapata közé az FC Sion, miután 2-0-ra győzött a Munsingen otthonában. Vanczák Vilmos végigjátszotta a találkozót.

A szlovák első osztály kilencedik körében Priskin Tamás csapata, a Slovan Bratislava odahaza gól nélkül zárt a Trencin ellen. A magyar válogatott csatár kezdő volt, a 31. percben sárga lapot kapott, majd az 56. percben lecserélték.

A kínai élvonal 26. fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos együttese, a Csangcsun Jataj gól nélküli mérkőzést játszott a Henan Construction otthonában. Mindkét honfitársunk kezdő volt, Huszti végigjátszotta a találkozót, Eleket a 86. percben lecserélték. Csapatuk a 16-os tabella kilencedik helyén áll, de négy körrel a vége előtt matematikailag még nem biztosította a bennmaradást.

A sérült Korcsmár Zsoltot továbbra is nélkülöző német másodosztályú Greuther Fürth a hetedik fordulóban 2-1-es győzelemmel távozott az Union Berlin otthonából.

Olvasói sztorik