Légiósok

Ismét nyert a Dárdai-csapat

A Hertha BSC két góllal győzött a Köln ellen a Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga hatodik fordulójában Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC odahaza 2-0-ra legyőzte az 1. FC Köln együttesét. A keretből ismét kimaradó Stieber Zoltán klubja, a Hamburger SV 1-0-ra nyert az Ingolstadt vendégeként.

A német másodosztály nyolcadik körében sem tudta megszerezni első győzelmét Simon Krisztián együttese, a kiesőhelyen álló 1860 München, amely 1-1-et játszott a Sandhausen otthonában. Honfitársunk a kispadról nézte végig a találkozót.

A sérült Nagy Dánielt nélkülöző Würzburger Kickers gól nélküli meccset játszott a Werder Bremen II otthonában a német harmadosztály tizedik fordulójában.

Az olasz másodosztály (Serie B) negyedik fordulójában a meccs keretbe sem nevezett Tamás Krisztián klubja, a Spezia 1-0-ra nyert a Perugia ellen.

Megyeri Balázs együttese, a Getafe CF 2-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában a spanyol élvonal ötödik fordulójában. A magyar kapus ezúttal is csak a cserepadon kapott helyet.

A Román Kupában a 16 közé jutás volt a tét, Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi a Berceni vendége volt. A hazaiak a meccs elejétől kezdve vezettek, de a látogatók a 94. percben egyenlíteni tudtak, és végül tizenegyesekkel (4-2) továbbjutottak. A sérült magyar légióst nem nevezték a keretbe.

Tovább tart az osztrák másodosztályban nullapontos Floridsdorfer AC rossz időszaka: Csizmadia Csaba csapata ezúttal az FC Piberstein Lankowitz elleni, idegenbeli kupamérkőzésen vesztett az első percben vétett öngól miatt. A rutinos magyar védő végigjátszotta a meccset; a tét a 16 közé jutás volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik