Légiósok

A pénz miatt dühösek Szalai Ádámra

A jelek szerint a Hoffenheimnél már megbánták, hogy évadonként hárommillióra szerződtek vele.

Kapcsolódó cikkek

Ahhoz képest, hogy az új idényben a Hoffeinheim meccskeretébe sem kerül be, meglepően sokat írnak a német lapok Szalai Ádámról. Ezúttal a Rheinische Post közölt hosszú cikket róla.

Sok újdonságot nem tartalmaz az írás: röviden bemutatják németországi pályafutásának azt az időszakát, amikor még remekül, eredményesen ment neki a játék Mainzban, majd megemlítik, hogy már 27 éves, hónapok óta nem játszik, legutóbb 2014 decemberében alkotott emlékezeteset, amikor 3-2-re győztek az Eintracht Frankfurt ellen.

Jelenleg az a helyzet, hogy Markus Gisdol vezetőedző nem kívánja foglalkoztatni, annak ellenére, hogy tavaly nyáron hatmillió eurót adtak érte a Schalkénak. Az előző szezonban csak négy gólt szerzett a bajnokságban, a mostani idényben viszont parkolópályán van.

A szerző szerint nyílt titok, hogy az illetékeseket bosszantja a csatár magas fizetése (állítólag évente hárommillió eurót kap). Éppen ezért szerették volna eladni idén nyáron, de végül korábbi klubja, a Mainz sem csapott le rá, inkább mást választottak helyette. Már a Szalaiért nyolcmilliót fizető Schalkénál is a magas fizetése volt a probléma (ott négyéves szerződése volt), de ők még idejében túladtak rajta.

Hoffenheimben még három évig érvényes a megállapodása, de Anthony Modeste, Sven Schipplock, Kevin Kuranyi, Mark Uth, Eduardo Vargas és Kevin Volland személyében mennyiségben és minőségben is komoly konkurenciája van.

Olvasói sztorik