Légiósok

Szalai mellőzése megdöbbentő

Korábbi klubja, a Mainz ügyvezetője szerint a magyar csatár remek játékosa a Bundesligának.

Kapcsolódó cikkek

Szalai Ádám szempontjából pikáns mérkőzéssel kezdődik péntek este a német élvonal ötödik fordulója, ugyanis jelenlegi csapata, a Hoffenheim éppen korábbi klubja, a Mainz otthonában játszik. Persze, az egyelőre kérdéses, hogy ez őt mennyiben érinti, hiszen hetek óta nem nevezik be a meccskeretbe.

Éppen erről szól a Bildcímű napilap cikke, amely emlékeztet, hogy a 27 éves magyar csatár eddig csak a Mainz színeiben volt képes jó teljesítményre a Bundesligában. 2010-ben körülbelül 600 ezer euróért érkezett Spanyolországból, 79 meccsen 21 gólt szerzett, majd a Schalke elvitte nyolcmillióért. Tipikus mainzi sikertörténet, de a mai visszatérésekor valószínűleg csak a lelátón jut neki hely.

Felemás szezont produkált a Schalke csapatában, majd mintegy hétmillió euróért eladták a Hoffenheimnek. Az első évadban 27 találkozón öt alkalommal volt eredményes, de ebben a szezonban már nem számítanak rá, és nem úgy néz ki, hogy ez a helyzet ma megváltozik.

„Sok jó játékos alkotja a keretet, az edzésteljesítmény meghatározó a csapatba kerülésnél” – mondta a Hoffenheim edzője, Markus Gisdol, amikor Szalai mellőzéséről kérdezték.

A Mainz ügyvezetője, Christian Heidel teljesen érthetetlennek tartja, hogy honfitársunk nem kap lehetőséget a pénteki riválisnál.

„Meg vagyok döbbenve, hogy nem játszik. Ő nem csak nagyszerű ember, hanem még mindig egy nagyon jó játékosa ennek a bajnokságnak. Sportszakmai szempontból veszteség volt, hogy távozott, de gazdasági szempontból meg kellett lépnünk az eladását, mi csak ezt az utat járhatjuk” – mondta az ügyvezető.

Idén nyáron egyébként felvetődött, hogy Szalai visszatér a Mainzhoz, de a klubváltásból végül semmi nem lett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik