Légiósok

Dzsudzsák a listavezető Fenerbahce ellen

Európa egyik legerősebb bajnokságában debütálhat a magyar kapus; nehéz meccs vár a Bursasporra.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Megyeri Balázs debütálása is szóba került

A Csizmadia Csabát is foglalkoztató, osztrák másodosztályú Floridsdorfer AC a LASK Linz-et fogadja a tizedik fordulóban. A magyar védő csapata kilenc mérkőzése alatt még nem szerzett pontot, és a tabella utolsó helyén áll.

Köteles László fejsérülése szerencsére nem súlyos, már edzésbe is állt, de lehetséges, hogy a KRC Genk kapuját még nem ő védi a KV Mechelent elleni hazai találkozón, a belga élvonal kilencedik fordulójában.

A német Bundesligában a Szalai Ádámot rendre mellőző, még nyeretlen Hoffenheim a Mainz vendége lesz az ötödik fordulóban. A magyar támadó kihagyását még az ellenfél ügyvezetője, Christian Heidel sem érti, aki jelezte, kiváló csatárról van szó, akivel sportszakmailag mindenképpen veszített a Mainz, amikor eladták. A másodosztályban Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt klubja, az RB Leipzig bizonyíthat: az ellenfél a szintén 11 ponttal álló Heidenheim lesz a hetedik fordulóban. A Hoffenheim mérkőzését az Eurosport2 20.30-tól élőben közvetíti.

Megyeri Balázs klubja, a spanyol élvonalbeli Getafe CF a Málaga ellen gyűjtheti be első pontjait a negyedik fordulóban. Helyi lapértesülések szerint Megyeri védheti az együttes kapuját, edzője azonban jelezte, a nullapontos rajt ellenére sem akar drasztikusan változtatni a kezdőcsapaton.

Sereghajtó a török első osztályban Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu, amely az ötödik fordulóban az Osmanlisport fogadja; négy meccsen egy döntetlen és három vereség a mérlege a magyar csatár együttesének.

Szombat – újabb nagy kihívás előtt a Hertha

Az angol másodosztály nyolcadik fordulójában Tőzsér Dániel csapata, a Queens Park Rangers a Hull City vendége lesz. Tőzsér hét közben egy gólpasszal vétette észre magát új klubjában.

A lengyel első osztály kilencedik fordulójában Guzmics Richárd együttese, a krakkói Wisla a Podbeskidzie otthonába látogat.

A német élvonalbeli Hamburger SV-ben mellőzött Stieber Zoltán játékára ezen a hétvégén sincs sok esély – csapata az Eintracht Frankfurt vendége lesz a hatodik fordulóban. A kiválóan rajtoló, Dárdai Pál vezette Hertha BSC a még veretlen VfL Wolfsburg otthonában lép pályára. A másodosztály hetedik fordulójában Simon Krisztián együttese, a még nyeretlen 1860 München a Kaiserslauternt fogadja. A harmadik vonal kilencedik fordulójában Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers a Hallescher ellen lép pályára.

Két magyar érdekeltségű mérkőzést is rendeznek az olasz másodosztályban: Adorján Krisztián csapata, a Novara az Entellát fogadja, míg Tamás Krisztián klubja, a Spezia a Salernitana vendége lesz a harmadik fordulóban. Forgács Dávid a harmadosztályú AC Pisában bizonyíthat: együttese az Anconát látja vendégül a harmadik fordulóban.

A román első osztályban immár hat meccs óta nyeretlen, Bőle Lukácsot is soraiban tudó CSMS Iasi a második helyezett Viitorul Constanta ellen meccsel a 11. fordulóban.

Eddig mindkét mérkőzését megnyerte a szaúd-arábiai élvonalban a Bölöni László és Szentes Lázár vezette Al-Ittihad. Az együttes szombaton az Al-Fajszali ellen folytathatja menetelését.

Elmúlt öt bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött Németh Krisztián csapata, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City, amely magyar idő szerint szombat hajnalban az FC Dallas ellen javíthat rossz sorozatán.

Vasárnap – a Fener ellen Dzsudzsák csapata

Az angol élvonal hatodik fordulójában a Bogdán Ádámot is soraiban tudó Liverpool FC a Norwich City-t fogadja. A találkozó a DigiSport2-n élőben követhető 17 órától.

Egyre nehezebb helyzetben van Gruborovics Tamás csapata, a finn KooTeePee. Az együttes az utolsó helyről várja a második helyezett SJK elleni bajnokit az élvonal 28. fordulójában.

A holland élvonal hatodik fordulójában a még mindig pont nélkül álló, Vida Krisztofert is foglalkoztató De Graafschap a Vitesse vendége lesz.

A német másodosztály hetedik fordulójában a sérült Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth az Union Berlinhez látogat.

Kovács Péter csapata, a norvég Sarpsborg 08 a Haugesund ellen lép pályára az első osztály 24. fordulójában.

A Vécsei Bálintot is soraiban tudó, olasz harmadosztályú Lecce a Casertanát fogadja a C-csoport harmadik fordulójában.

Vanczák Vilmos és – a kerethez csak később csatlakozó – Mervó Bence csapata, az FC Sion az alacsonyabb osztályú FC Münsingen ellen játszik a Svájci Kupa 32-es főtábláján. A továbbjutás egy meccsen dől el.

A listavezető, még veretlen AS Trencín ellen játszik rangadót a szlovák élvonal kilencedik fordulójában a Priskin Tamást is soraiban tudó Slovan Bratislava.

Dzsudzsák Balázs hathatós közreműködésével – két gól – szerezte meg első pontjait a Bursaspor a török bajnokság negyedik fordulójában. Az együttes a következő körben is nehéz csatát vív az újabb pontokért: a listavezető Fenerbahce vendége lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik