Légiósok

Stieber Zoltánnak nem csak a pénz számít

A magyar válogatott szélső játszani is szeretne Hamburgban, nem csak fizetést kapni.

Kapcsolódó cikkek

A Hamburger Morgenpost közelmúltbeli cikke emlékeztet rá, hogy Stieber Zoltán tavasszal még alapembere volt a HSV-nek, jó teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy csapata bennmaradjon a német Bundesligában, mostanság viszont kegyvesztetté vált, és még a meccskeretbe sem nevezi őt a vezetőedző.

A nyári szünetben volt lehetősége távozni, több másodosztályú klub, köztük a Kaiserslautern is hívta, de ő inkább kitartott a hamburgiak mellett, és úgy döntött, megharcol a csapatba kerülésért. Nos, a 26 éves légiós egyelőre vesztésre áll. Bruno Labbadia nyáron nem engedte el, a Cagliari elleni edzőmeccs után (amelyen gólt lőtt) azt nyilatkozta, hogy van esélye a visszatérésre, a bajnokságban mégsem ad neki lehetőséget.

Aztán két nappal ezelőtt megkérdezték honfitársunkat is a kialakult helyzetről. Most már azon az állásponton van, hogy ha a téli szünetig nem változik a helyzet, akkor kénytelen lesz távozni, de addig is napról-napra küzd a csapatba kerülésért.

„Keményen dolgozom, és remélem, hogy megkapom az esélyt. Ez minden, amit tehetek, és közben próbálok pozitív maradni. Játszani szeretnék, mert nem vagyok olyan, akit boldoggá tesz, ha csak otthon ücsörög, és felveszi a fizetését. Játékra van szükségem!” – nyilatkozta Stieber.

Honfitársunk is tudja, hogy Bruno Labbadia vezetőedző nehéz helyzetben van, mert nagy a választék, és egy edző számára is kellemetlen, ha nem tud foglalkoztatni egy játékost. A munkakapcsolatuk egyébként jó, semmi problémájuk nincs egymással.

A kérdés most az, mit hoz a folytatás? A középpályán nagyon komoly a verseny a csapatba kerülésért, és ha Stieber helyzete nem javul rövidesen, akkor távozni fog.

„A téli szünetig gázt adok, de ha a helyzet így marad, akkor át kell gondolnunk, mit csináljak. Fociznom kell!” – szögezte le honfitársunk. És ha nem a HSV-ben, akkor valahol máshol…

Olvasói sztorik