Légiósok

Dzsudzsák és Futács is az első pontjaiért küzd

Vége a válogatott szünetnek, újraindul a nagyüzem Európában, honfitársaink ismét pályára lépnek a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Minden európai bajnokságban szünet volt a válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt, de péntektől ismét a klubfocira összepontosíthatunk kontinens-szerte.

Péntek – kilábal-e a gödörből a Legia?

Csizmadia Csaba csapata, a hét mérkőzés után nullapontos, sereghajtó Floridsdorfer AC a hatodik Liefering otthonába látogat az osztrák másodosztály nyolcadik fordulójában.

A Nemanja Nikolicsot foglalkoztató varsói Legia a Zaglebie Lubin együttesét fogadja a lengyel élvonal nyolcadik körében. A fővárosiak négy forduló óta nyeretlenek.

Stieber Zoltán és a Hamburg a Borussia Mönchengladbach vendége lesz a német Bundesliga negyedik fordulójának nyitómeccsén, amit az Eurosport 2 is közvetít. Sajnos a magyar válogatott játékos ezúttal sem lesz tagja a HSV keretének. Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata, a Red Bull Leipzig az első osztálytól tavasszal búcsúzó Paderbornt fogadja a másodvonal hatodik fordulójában.

Szombat – Bogdán az Old Traffordon

Az Old Traffordra látogat a Liverpool. Bogdán Ádám várhatóan a kispadon kap helyet a Manchester United otthonában, az angol Premier League ötödik körében. A rangadót a Digi Sport 1 közvetíti idehaza. A másodosztályban Tőzsér Dániel bemutatkozhat új csapata, a Queen’s Park Rangers színeiben, amely a rajtnál beragadó Nottingham Forest ellen játszik, hazai környezetben.

Vida Krisztofer a sereghajtó De Graafschap első pontjaiért küzdhet a holland bajnokság negyedik fordulójában, a szintén nem túl fényesen kezdő AZ Alkmaar ellen, otthon.

Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás Európa legrosszabbul teljesítő bajnokcsapata, a lengyel Lech Poznan meccsén kaphatnak szerepet az utolsó előtti Podbeskidzie Bielsko-Biala ellen, a nyolcadik körben.

Dárdai Pál vezetőedző klubja, a Hertha BSC az elmúlt években csak szenvedő VfB Stuttgart ellen játszik Berlinben, a német Bundesliga negyedik fordulójában. A harmadosztályban is érdekelt lesz egy magyar, Nagy Dániel a Würzburger Kickers színeiben a Mainz II ellen léphet pályára a nyolcadik körben, ha felépült már a sérüléséből.

Második mérkőzését játssza az olasz Serie B-ben Adorján Krisztián együttese, a Novara, amely a Crotone vendége lesz.

A szlovák bajnokság is a nyolcadik fordulónál tart: Priskin Tamás és a Slovan Bratislava a Zilina otthonában játszik rangadót.

Miriuta László vezetőedző klubja, a marosvásárhelyi ASA az utolsó helyen szerénykedő Petrolul Ploiestit fogadja a román bajnokság tizedik körében.

Nagyon nehéz meccs vár Futács Márkó csapatára: a Mersin a török bajnokság negyedik körében Isztambulba látogat, és a Galatasaray vendége lesz. Dzsudzsák Balázs és a Bursaspor is megpróbálja megszerezni első pontjait a bajnokságban, az ellenfél a Genclerbirligi.

Vasárnap – Köteles az Anderlecht ellen

Köteles László ezúttal Brüsszelben véd, vagyis a KRC Genk a listavezető Anderlechthez látogat a belga bajnokság hetedik fordulójában.

Megyeri Balázs valószínűleg az Athletic Bilbao otthonában is csak a Getafe CF cserepadján kap helyet a spanyol élvonal harmadik körében. Aki kíváncsi a találkozóra, a Sport 2-n megtekinthető.

Kínában magyar idő szerint 13.45-kor kezdődik Elek Ákos és Huszti Szabolcs mérkőzése, a Csangcsun Jatajhoz ezúttal a Csongking Lifan érkezik. A két csapat azonos pontszámmal rendelkezik jelenleg.

A német Bundesligában a Szalai Ádámot minden bizonnyal továbbra is nélkülöző Hoffenheim azt a Werder Brement fogadja, amely nyáron kacérkodott a magyar csatár leigazolásával.

Kora délutáni a német másodosztály hatodik fordulójában Simon Krisztián együttese, az 1860 München a Düsseldorf vendége lesz, a Korcsmár Zsoltot sérülés miatt továbbra is nélkülöző Greuther Fürth pedig a Nürnberget fogadja.

Kovács Péter csapata, Sarpsborg 08 a Start együttesét fogadja a norvég bajnokság 23. fordulójának kiesési rangadóján.

Tamás Krisztián és a Spezia a Pro Vercelli ellen bizonyíthat az olasz másodvonalban. A harmadosztályban (Lega Pro) a Lecce a Juve Stabiával mérkőzik, itt Vécsei Bálint lehet érdekelt. Forgács Dávid és a győzelemmel indító Pisa meccsét elhalasztották a Teramo ellen.

Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi a CSU Craiova vendége lesz a román élvonal tizedik körében.

Vanczák Vilmos, és immár Mervó Bence klubja, a svájci FC Sion a Luganót fogadja a bajnokság nyolcadik fordulójában.

Hétfő – pályán a válogatott gólszerzője

Magyar idő szerint éjjel 1 órától játssza 27. mérkőzését az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely az Orlando City vendége lesz.

Gruborovics Tamás és a KoTeePee a tabellán holtversenyben éllovas Rovaniemi csapata ellen játszik a finn élvonal 28. körében.

A válogatottban az északírek ellen betaláló Guzmics Richárd is visszatért klubjához, mérkőzése azonban csak hétfőn lesz, amikor a Górnik Leczna otthonában vendégszerepel a krakkói Wisla a lengyel bajnokság nyolcadik fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik