Kiemelt hírek

Csak az első félidővel elégedett

Benczés Miklós úgy véli, a Magyar Kupában könnyebb menetelni, mint a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról helyszíni tudósításunkban beszámoltunk, a Diósgyőr 4-1-re nyert a BKV Előre SC otthonában a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A mérkőzés után a Rangadó érdeklődésére Benczés Miklós, a győztes borsodiak vezetőedzője kifejtette: igazán csak az első félidővel elégedett, mert a második játékrészben együttese szokatlanul csapongóvá vált. Diplomatikusan hozzátette: minden játékosa másképp győzte meg, bár egyikük sem okozott számára csalódást.

– Elégedett csapata teljesítményével? Hogy értékeli a látottakat?
– A BKV-tól azt kaptam, amit vártam. Korábban voltam itt, megnéztem a Ferencváros kettő elleni mérkőzést, és meggyőződtem róla, hogy egy szervezett, kulturált futballt bemutató csapat. Azt gondolom, ez most is igazolódott – nyilatkozta a Rangadónak Benczés Miklós, a Diósgyőr vezetőedzője. – Az első félidőben szerintem mi is jól játszottunk, azt nyújtottuk, amit korábban, és magas labdabirtoklás jellemzett minket. A második félidőben is eredményesek voltunk, viszont a mutatott játékkal nem vagyok elégedett, hiszen nagyon csapongóvá váltunk, nem ez jellemez minket! Ebben nyilván belejátszott az is, hogy a második játékrészben a pálya minősége nem volt tökéletes, mélyebb volt a talaj. De ezzel együtt nem vagyok elégedett, mert nem is próbáltunk meg játszani! Sokszor erőltettük a gyors indításokat, amiben volt veszély, sőt eredménye is volt, de türelmesebben kellett volna játszanunk. Egy-két játékos feladata azt a pozíciót, amit tartania kellett volna!

– Korábbi ígéretének megfelelően pályára léphettek olyan játékosok, akik egyébként kevesebb lehetőséghez jutnak, az ő teljesítményük meggyőző volt?
– Ezzel kapcsolatban is változó a kép. Minden játékos másképp győzött meg, egyikük sem okozott csalódást. A csapat győzött velük is, és nem véletlenül veszik ők fel rendszeresen a DVTK mezét. Tegnapelőtt mérkőzést játszottak, tehát még fáradtabbak is voltak, mint a csapattársaik. Ugyanakkor hatékonyságban még van mit előrelépnünk, de az első játékrészben mindenkivel elégedett lehettem.

– A legjobb tizenhat között van a Diósgyőr a Magyar Kupában, de ez az a műfaj, amelyben talán a legnehezebb tervezni, mert jelentősen sorsolásfüggő…
– Így van, de ez adja a szépségét! Egyrészt van olyan csapat, amelyiknek könnyű is lehet ezáltal, de van, akinek nehezebb. Még mindig könnyebb itt menetelni, mint a bajnokságban, hiszen lehet, hogy ott győzünk a hétvégén, de mégsem lépünk előre egy lépcsőfokot, mert az előttünk állók is győzhetnek, viszont a kupában – amennyiben nyerünk – azonnal előrelépünk, hiszen mindig feleződik a létszám. Itt hatékonyabban lehet előrelépni, nekünk ezt meg kell lovagolnunk, és bízunk benne, hogy sikerül is minél feljebb lépnünk.

– Csapata eddigi bajnoki szereplésével egyébként összességében mennyire elégedett?
– Aki figyeli a médiát, láthatja, hogy elég sokat szerepelünk benne, ez azt jelenti, hogy nagy az érdeklődés irántunk. Márpedig ha nagy az érdeklődés irántunk, akkor valószínűleg várakozáson felül teljesít a csapat, és én is ezzel értek egyet, hiszen ne felejtsük el, az előző szezonban még a másodosztályban szerepeltünk. Nekünk most ez egy tanulóév is, és nem hiszem, hogy bárkinek is lenne szégyenkeznivalója amiatt, hogy most az ötödik helyen állunk.

Olvasói sztorik