Kiemelt hírek

A DVTK négyszer lyukasztott a BKV-n

A Diósgyőr 4-1-re nyert a BKV Előre otthonában a Magyar Kupa negyedik fordulójában.
Magyar Kupa, 4. forduló
BKV Előre SC – Diósgyőri VTK 1-4 (0-2)
Sport utca, 250 néző. Játékvezető: Pánczél
BKV: Kóré – Miklósvári, Sebők, Selei (Rápó, a szünetben), Császár – Csikós (Dányi, 6., Berki, 53.), Máj, Fazakas, Takács M. – Baranyai, Szabó V. Vezetőedző: Szapor Gábor
DVTK: Farkas III B. – Rakovics, Gal (Nagy T., 75.), Gohér, Arze – Carreno, Abdouraman, Takács P., Halgas (Menougong, 59.) – Pál Sz., Tisza (Seydi, 59.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Baranyai (tizenegyesből, 83.), illetve Carreno (25., 89.), Pál Sz. (33.), Rakovics (71.)

Érdekesség, hogy a fővárosiaknak olyan edzőjük van, akinek egyáltalán nem ismeretlen a Diósgyőr. Szapor Gábor 1997 októberétől 1999 januárjáig Tornyi Barnabás pályaedzője volt a DFC-nél, míg 1999 januárjától áprilisig vezetőedző, nyolc bajnoki erejéig.

– Rendkívül jó érzés arra az időszakomra visszagondolni, többek között azért is, mert először Diósgyőrben ültem élvonalbeli vezetőedzőként a kispadon – mondta az Észak-Magyarország ímű napilap megkeresésére a szakember. – Ilyenkor, kupameccs előtt az edzők azt szokták nyilatkozni, hogy egy mérkőzésen bármi előfordulhat, de azért mégiscsak osztálykülönbség van a két csapat között, arról nem is beszélve, hogy a DVTK jó formát mutat. Pozitív beállítottságú trénernek tartom magam, de azért szeretem objektíven nézni a dolgokat, azaz nem az tűnik reálisnak, hogy felborítjuk a papírformát. Nekünk egy nappal kevesebb időnk volt rápihenni erre a csatára, s bár akadnak sérültjeink, bízom egy jó összecsapásban.

A BKV Előre vezetőségét dicséri, hogy a vendégszurkolókat is kulturált körülmények között, a fedett lelátón helyezték el, elkülönítve, de biztosítva számukra büfét, valamint illemhelyet! És valóban, a tribünön a rántott húsos szendvics és a forralt bor íncsiklandó illata szállt! A munkanapra és a kora délutáni kezdésre való tekintettel a várakozásoknak megfelelő gyér szurkolói érdeklődés kísérte a meccset, de a diósgyőri fanatikusok a jól megszokott nagyszerű hangulattal ezúttal sem maradtak adósak!

A DVTK vezetőedzője, Benczés Miklós ígéretének megfelelően pályára lépett néhány olyan játékos, aki korábban kevesebb lehetőséget kapott, így került be a kezdőbe Farkas III Balázs, Takács Péter, Halgas Tibor és Pál Szabolcs is.

A fővárosi csapatnak olyan pechje volt, hogy Csikós Sándor már a második percben megsérült, le kellett cserélni. A hatodik percben Pál Szabolcs veszélyeztette először a BKV kapuját. Nem sokkal a kezdés után volt egy lehetősége a házigazdának is, de aztán szinte kizárólag a DVTK birtokolta a labdát, és nyomasztó mezőnyfölényben játszott. A fővárosiak térfelén zajlott a játék, türelmesen gurigáztak a borsodiak, de negyed óra elteltével kimerészkedett a szorításból a hazai együttes, és egy-két kapura lövéssel jelezte, nem mondott le a győzelem, vagy a szintén továbbjutást jelentő döntetlen lehetőségéről.

A 21. percben elképesztően nagy helyzet hagyott ki a BKV Előre, a diósgyőri kapusnak, Farkas III Balázsnak a gólvonalról kellett kivágnia a labdát! Miklósvári beadása után Császár két méterről nem tudott a hálóba találni. A 25. percben aztán jött a büntetés egy potyagól képében! Tisza Tibor beadása átszállt a kifutó Kóré Norbert kapuson, egy hazai játékos megpróbálta kirúgni az ötösön belülről, de nem járt sikerrel, az érkező Carrano pedig lövés helyett mellkassal segítette a hálóba a labdát (0-1)!

A 33. percben egymás után három szögletet lőhetett a Diósgyőr. Az elsőnél Dányi fejéről veszélyesen hullott a labda saját kapuja felé, de végül nem lett belőle öngól, mert a háló tetején landolt. A harmadik után a hazaiak képtelenek voltak felszabadítani, a labda ide-oda pattogott, végül Pál Szabolcs előtt adódott egy apró szabad terület, amelyet jól kihasznált, és négy méterről a kapuba bombázott (0-2). Rögtön a középkezdést követően jöhetett volna a DVTK triplázása, de 16 méterről nem tudták pontosan átemelni a labdát az ezúttal is fölöslegesen kifutó kapus felett!

A 42. percben Farkas III Balázs kilépett a tizenhatoson, kezében a labdával, de a játékvezető elnézte az esetet, és nem fújt semmit, ellenbe az első félidő végén a negyvenöt perc leteltét sem várta meg, véget vetett a játékrésznek. A BKV sokáig jól védekezett, és vezetett néhány veszélyes támadást, és csak saját magának köszönhette, hogy a szünetben hátrányban volt.

A második felvonás elején megint volt néhány ígéretes megmozdulása a házigazdának a DVTK kapuja előtt, aztán a borsodiak ismét átvették az irányítást. A 69. percben a BKV részéről előbb Fazakas bombázott kapufára, majd a kipattantót Berki bombázta néhány centivel a kapu mellé! Erre megint ráfizettek a közlekedésiek, ugyanis két perc múlva Rakovics térült-fordult a tizenhatoson belül, csinált két cselt, majd szépen a hálóba ívelt (0-3). Gyorsan lőhetett volna még kettőt a látogató, de ehhez mindkét ordító gólhelyzetben kellett volna az önzetlenség is…

A 82. percben kezezés miatt tizenegyeshez jutott a BKV Előre, és Baranyai Norbert révén össze is jött a becsületgól, de nagyobb odafigyeléssel többre is futotta volna a házigazdának! A találkozó záróakkordjaként a 89. percben Abdouraman csúsztatta tovább a labdát, és az üresen álló Carreno a kapu jobb oldalába lőtt (1-4)! A közepes színvonalú meccs krónikájához tartozik, hogy a mezőny leggyengébb tagja ezúttal a játékvezető volt, a hazaiak és a vendégek is sokat bosszankodtak miatta.

Olvasói sztorik