Kiemelt hírek

Hiába volt több helyzetük…

A győri Szabó Ottó hatékonyabb támadójátékban bízik a Videoton ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Győri ETO FC 2-0-ra kikapott a Debreceni VSC-TEVA vendégeként az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A kisalföldiek hátránya a hajdúságiakkal szemben immár négy pont, és ha nem akarnak még jobban leszakadni, akkor a vasárnapi, Videoton elleni újabb rangadón mindenképpen nyerniük kell!

A Rangadónak nyilatkozó harmincéves védő, Szabó Ottó elmondta, hogy a nagy cél, a bajnoki cím megszerzése szempontjából minden meccs kulcsfontosságú a győriek számára, így a felkészülés sem különbözik a találkozók előtt.

– A debreceni rangadó után csak az eredménnyel, vagy a játékukkal is elégedetlenek voltak?
– Nem volt rossz a játékunk, ahhoz képest, hogy kettő-nullára kikaptunk – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Szabó Ottó. – Szerintem nem érdemeltünk vereséget. A Debrecen egy kicsivel jobb volt a végén, de akkor, kétgólos különbségnél már mindegy volt. Több helyzetünk volt, de ezzel nem megyünk semmire, hiába mondogatjuk, mert nem használtuk ki őket. A DVSC egy vagy két lehetőségből egyet belőtt az első félidőben, aztán a másodikban is szerzett egy gólt a mi taktikai hibánkból.

– A következő fordulóban azt a Videotont fogadják, amely szintén a Debrecen egyik legnagyobb üldözője, tehát egy újabb kulcsfontosságú meccs előtt állnak!
– Mindegyik az! Persze, tudjuk, hogy a Debrecen és a Videoton is bajnokesélyes csapat, de hát mindannyian azért a célért dolgozunk. A debreceni meccset is nagyon vártam, és a következőt is várom, remélem, a fehérváriak ellen már ki tudjuk használni a helyzeteinket.

– Háromszor győztek vendégként, de az elmúlt három idegenbeli meccsüket nem tudták megnyerni. Mi lehet ennek az oka?
– Ha tudnám a választ, tudnánk változtatni rajta, és nem történne meg! Egyébként nem is foglalkozom ezzel különösebben, nem tekintem babonának, vagy ilyesmi. Megyünk tovább, győzni szeretnénk, és különösebben nem törődünk azzal, hogy otthon, vagy idegen játszunk. Minden felkészülés egyforma. Az edzések is ugyanolyanok, és az aktuális ellenfél erősségeire és gyengéire is ugyanúgy készülünk. Idegenbeli meccs előtt csak egy különbség van, hogy egy nappal korábban elutazunk. A többit mindenkinek a saját fejében kell lerendeznie, hogy a lehető legjobban koncentráljon.

A Győri ETO FC idegenben
Budapest Honvéd – Győr 1-2
FGSZ Siófok – Győr 0-1
MVM Paksi FC – Győr 1-2
Kaposvári Rákóczi FC – Győr 0-0
Diósgyőri VTK – Győr 2-0
Debreceni VSC-TEVA – Győr 2-0
A kisalföldiek az elmúlt három alkalommal tehát mindössze egy pontot szereztek vendégként, gól viszont egyet sem lőttek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik