Kiemelt hírek

A Debrecen nyerte a szuperrangadót

Az éllovas DVSC hazai pályán 2-0-ra győzött a Győr ellen az OTP Bank Liga 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Győri ETO FC 2-0 (1-0)
Debrecen, 9000 néző. Játékvezető: Bognár
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Dombi, 89.), Varga J., Bouadla, Szakály P. – Kulcsár (Yannick, 82.), Coulibaly (S. Nikolics, 65.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Győr: Stevanovics – Babics, Stanisics, Szabó O., Völgyi – Ji-Paraná (Ceolin, 69.), Pilibaitis, Trajkovics – Dudás, Aleksidze (Ahjupera, 68.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Simac (21.), Kulcsár (55.)

Sérülés miatt a hazaiaktól Szűcs István és Farkas II Balázs, a vendégektől Fehér Zoltán, Koltai Tamás, Simon II András és Windecker József hiányzott, Vladimir Djordjevics pedig eltiltását töltötte.

A Debrecen a meccs elején behúzódott a saját térfelére! A győri Pilibaitis a harmadik percben ballal lőtt 24 méterről, centikkel a jobb felső mellé. A kilencedik percben Bódi Ádám szögletét Simac pörgette a kapu fölé négy méterről. Egy perc múlva Szakály Péter pörgette centiméterekkel a kapu mellé a labdát 11 méterről. A 21. percben Bouadla baloldali szögletét Dudás Ádám mellől, hét méterről a kapu középbe fejelte Dajan Simac (1-0)! A 28. percben Varga József beívelése után a labda csak centikkel ment el az ötösön Adamo Coulibaly előtt.

A 31. percben Kulcsár 15 méterről a jobb kapufa mellé gurított. A 38. percben Ji-Paraná szögletét kapura csúsztatták a rövid saroknál, de Nenad Novakovics bravúrral szögletre mentett. Az ellentámadásból Mészáros lőtt 18 méterről, másfél méterrel a jobb kapufa mellé.

Nem érdemtelenül szerzett vezetést az addig valamivel aktívabb hazai gárda Simac fejesével a 21. percben. A gól után élénkebb, izgalmasabb lett az összecsapás, a győriek közel álltak az egyenlítéshez.

Az 52. percben Ji-Paraná tekerte a rövid felső sarok felé, 25 méterről a szabadrúgást, de Novakovics hatalmasat védett. Az 55. percben Korhut gurított az ötös bal sarkáról, Kulcsár Tamás pedig hat méterről a kapu közepébe belsőzött (2-0)! A 71. percben Szakály sarkazta be Stevanovics kapus lába között a labdát, de les miatt a bíró nem adta meg! A 77. percben Ceolin egy csodás labdalevétel után lerázta magáról Nagyot, majd 25 méterről, a bal szélről a rövid felső fölé lő.

A második etapban a Debrecent megnyugtatta a századik élvonalbeli meccsén szereplő, születésnapos Kulcsár találata, amelyet követően már nem változott az eredmény. A hajdúságiak hetedik hazai mérkőzésüket is megnyerték, így nagy lépést tettek az őszi elsőség megszerzéséért zajló versenyben. Kondás Elemér tanítványai már négy pont előnnyel vezetik a tabellát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik