Kiemelt hírek

Fordított és győzött Pápán az FTC!

A Ferencvárosi TC 2-1-re nyert a Lombard Pápa Termál FC otthonában az OTP Bank Liga 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)
Pápa, 4000 néző. Játékvezető: Fábián
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Farkas A., Présinger – Ganugrava (Germán 83.), Horváth L. – Lovrencsics, Marics, Németh M. – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
FTC: Jova – Balog Z., Klein, Otten, Junior – Jovanovics, Maróti (Abdi 72.) – Morales (Somalia, a szünetben), Józsi – Pölöskey, Hakola. Edző: Détári Lajos, Nagy Tamás
Gólszerzők: Marics (47.), illetve Somalia (54.), Klein (74.)

A hazaiaktól Dlusztus András, Takács Tamás és Lasha Totadze sérülés, Sander Puri eltiltás miatt hiányzott.

Az első percben Jovanovics lőtt a tizenhatos előteréből a baloldali kapufa mellé. Az ötödik percben Lovrencsics passzából Ganugrava ment el a bal szélen, középre adott, a labdát Jova Levente középre ütötte, de az ötösön Marics elől hősiesen mentett a bevetődő Klein. A 25. percben Ganugrava jobb oldali szögletét Ferenczi István fejelte hat méterről nem sokkal a hosszú sarok mellé. Marics sem sokkal maradt le a labdáról. A harmincadik percben Hakola lőtt kapura 20 méterről, az előtte lepattanó lövést Szűcs Lajos kiütötte a bal sarok előtt.

A csípős hideg miatt kapkodták magukat a játékosok, lüktető mérkőzés alakult ki, de gólt egyik csapat sem szerzett.

A 47. percben Goran Marics remek labdát kapott a jobb oldalon, elfektette Balog Zoltánt, és mielőtt Klein és Júnior odaért volna, a hosszú sarokba tekert nyolc méterről (1-0). Az 55. percben jött a válasz: a jobb oldalon Pölskey sarkazott Hakolához, akinek a beadását Somalia védhetetlenül fejelte a kapu jobb oldalába fejel. A gólhoz az is kellett, hogy Nagy Sándor elcsússzon közvetlenül Somalia előtt (1-1). A 61. percben Júnior baloldali beadását Pölöskey egy méterre a bal kapufa mellé fejelte bevetődve, négy méterről.

A 69. percben egy baloldali szöglet után Marics lőtt a bal sarok felé, de Jova hatalmas bravúrral védett egy perc múlva Somalia indította a jobb oldalon Pölöskeyt, aki elhúzott Tóth mellett, és 12 méterről lőtt, de Szűcs Lajos jobb karjáról a teste alatt visszafelé a rövid kapufa mellé pattant a labda! A 74. percben Józsi György jobb oldali szabadrúgását Martin Klein négy méterről a hálóba fejelte (1-2). A középkezdés után Présinger kezezett a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt.

A szünet után gyorsan vezetéshez jutott a hazai csapat, ám a Ferencváros nemcsak egyenlített, hanem egy pontrúgás után a győzelmet is megszerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=XE6u0MzoROE

Olvasói sztorik