Kiemelt hírek

„Nem tudom hibáztatni a játékosaimat!”

Zoran Szpisljak a Honvéd elleni vereség ellenére elégedett volt az újpestiekkel.

Kapcsolódó cikkek

Az Újpest FC 2-0-ra kikapott a Honvéd vendégeként az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A meccs – amelyről helyszíni tudósításban számolt be a Rangadó.hu – főleg a második félidőben volt rendkívül látványos. A két együttes nagyjából hasonlóan teljesített, azzal a különbséggel, hogy hazaiak valamivel kezdeményezőbbek voltak, és a helyzeteiket is jobban ki tudták használni. Az újpestiek tudatos, stílusos futballt produkáltak, csak és kizárólag a gól hiányzott a játékukból. Így látja ezt Zoran Szpisljak vezetőedző is, aki alig több mint négy hete irányítja az együttest.

– Úgy tűnt, hogy ezen az élvezetesen, eseménydús, izgalmas meccsen csak a gól hiányzott a játékukból.
– Én is így láttam. Nem tudok semmi negatívumot mondani, vagy hibáztatni a játékosaimat – nyilatkozta a lefújás után a Rangadónak Zoran Szpisljak. – Amit megbeszéltünk a meccs előtt, amit gyakoroltunk a héten, azt meg is próbálták végrehajtani, illetve meg is csinálták. Az utolsó passzok, amelyek a gólokhoz kellenek, nem jöttek össze, a következő lépés az lesz, hogy ezeken is javítsunk, és akkor még többet lehet majd várni a csapattól. A többivel meg vagyok elégedve.

– Előző meccsükön a Pécs ellen a második félidő elején volt egy hullámvölgyük, most viszont végig kiegyensúlyozottnak tűnt a csapat a mérkőzés közben.
– A Pécs ellen a csapat úgy ment be a szünetben, hogy két góllal vezetett. Úgy éreztem, hogy a folytatásra a csapat egyik fele úgy jött ki, hogy játsszunk bátran, támadjunk és győzzünk! A másik fele viszont úgy, hogy most védekezni kell, őrizni a kettő-nullát. Emiatt két részben volt a csapat! Az utolsó húsz perben aztán megint összeállt az együttes, és újra elkezdett működni! Ami pozitívum, hogy a kidolgozott helyzeteinket kihasználtuk.

– Amit a Pécs, és nagyjából a Honvéd ellen nyújtott a csapat, az már az, amit ön látni szeretne, vagy még bőven vannak csiszolnivalók?
– Még sokat kell javítani. Nagyon fontos, hogy javuljunk hétről hétre, ez látszik is a csapaton. Sokat kell dolgozni, és sok munkát bele kell fektetni, hogy elérjük azokat az eredményeket, ami az együttest felviszi magasabb színvonalra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik