Kiemelt hírek

Danilo most már akcióból is!

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-0-ra nyert Danilo duplájával az Újpest ellen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Budapest Honvéd FC – Újpest FC 2-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Iványi
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Debreceni, Botis, Hajdú N. – Tchami, Zelenka, Horváth A. (Harmony, 69.), Hidi – Danilo (Ivancsics, 90.), Abass (Kostolani, 84.). Vezetőedző: Supka Attila
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Egerszegi (Balogh B., 68.), Tajthy, Barczi – Rajczi (Kovács D., 76.), Kabát. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Danilo (tizenegyesből 61., 71.)

Az újpestieknek továbbra is számos hiányzójuk van. Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Remili Mohamed, Litauszki Róbert és Zamostny Balázs még mindig rehabilitációs munkát végez. A bokaszalag-sérülést szenvedett Takács Zoltán felépülése is jól halad, a védő különmunkán vesz részt. Rubus Tamás visszatérése is egyre közeledik, a védő ezen a héten már a csapattal készült. Balajti Ádám felépült sérüléséből, de ezt egy vírusos fertőzés meggátolta, ezért a támadó nem vett részt a heti munkában. Lázár Bence – az angliai ortopédiai vizsgálat értékelése után – a következő három hétben speciális kezelésen esik át, amely injekciókúrát, fizikoterápiás kezeléseket, továbbá hát- és derékizom-erősítő gyakorlatokat is magába foglal. Simon Krisztián, aki a Pécs ellen megsérült, pénteken már a csapattal edzett, és be is került a kezdőbe.

A hazaiaknál Novák Alexisz nemrég kezdte újra az edzéseket, Abassnak is vannak még problémái, ő mégis kezdett. Akassou az eltiltását tölti, és Németh Norbert sem játszhatott sárga lapjai miatt. Délczeg bokaszalag-szakadást szenvedett, négy hétre kidőlt. Diaby is sérült.

Az Újpest sikerélménnyel érkezett, hiszen az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét (4-1 a Pécs ellen), a Honvéd viszont egy héttel korábban kikapott Pápán (3-1).

Az ötödik perc hozta az első helyzetet, Kabát Péter húszméteres bombáját Kemenes Szabolcs nagyot nyújtózva kibokszolta a jobb felső sarok elől. A hetedik percben Lukas Zelenka 25 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda mindössze néhány centivel suhant el a kapufa mellett. A 11. percben Kabát megint húsz méterről végzett el szabadrúgást, de egy méterrel a jobb kapufa mellé tekert.

A 21. percben Zelenka tette be a tizenhatos bal oldaláról három védő között a labdát, amellyel Abbas otthagyta az őrzőit, és négy méterről, estében lőtt, de a vetődő Balajcza Szabolcs reflexmozdulattal bele tudott kapni a labdába. Óriási lehetőség volt. A 26. percben Pollák Zoltánnál tizenhatoson belüli kezezést láttak a szurkolók, meg a Honvéd-játékosok, de a játékvezető nem… A harmincadik percben Simon Krisztián lövésszerű beadása elsurrant az érkező Rajczi Péter előtt, illetve a kapufa mellett.

Egy perc múlva Simon jó labdát kapott a jobb szélen, rávitte a védőkre, majd egy cselt követően 12 méterről a kapu fölé-mellé lőtt. A 43. percben Zelenka beívelését a kapujából kirepülő Balajcza kiütötte, a labda Tchami elé került, akit viszont szerepeltek a védők. Az első félidő lefújása előtt Abasszt birkózták le ketten a tizenhatoson belül az újpestiek, de a teljesen jogos büntető elmaradt, ezért gólnélküli állásnál jöhetett a szünet.

Eleinte csak a pontrúgások jelentettek veszélyt mindkét oldalon, mert a csapatok jól megszervezték a védekezésüket. Az agilisabban támadó és gyorsabban kibontakozó Honvéd akciói a huszadik perctől folyamatosan veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. Fél óra elteltével az Újpest kijött a szorításból, és támadólag lépett fel, de a továbbiakban is a kispestiek álltak közelebb a gólszerzéshez.

A félidőben Szász Kitti freestyle-világbajnok tartott bemutatót a pályán, és túlzás nélkül megállapíthattuk, hogy bizony bármelyik csapatba simán beférne!

Az újpestiek rögtön támadólag léptek fel, a 48. percben Kabát Péter beadását Sorin Botis ölelésében Rajczi Péter rúgta mellé hat méterről. A másik oldalon Hidi Patrik lőtt el egy Danilo által visszatett labdát 18 méterről, egy méterrel a bal kapufa mellé. A hatvanadik percben Hajdú Norbert szabadrúgás után az újpestiek kezeztek és Rajczi buktatta Tchamit, ezért már végképp járt a büntető! A labda mögé szokás szerint Danilo állt, és ezúttal sem hibázott (1-0)!

Danilo hamarosan akciógólt is szerezhetett volna, de hiába nyargalt az újpesti kapu felé, 11 méterről leadott lövését kibokszolta Balajcza. A 66. percben Simon lőtt remekül, 14 méterről kapura, Kemenes bravúrral védett. A 68. percben Tchami passzolta vissza a labdát az alapvonalról, Abass 11 méterről, nagy helyzetből, senkitől sem zavartatva lőtt, de az oldalhálót találta el. A 71. percben aztán megszületett Danilo akciógólja, a kinyíló újpesti védelem tehetetlen volt, hiszen kilépett, elnyargalt, majd 13 méterről Balajcza mellett a hálóba lőtt (2-0).

A 76. percben Kabát Péter középre tartó lövését védte Kemenes. A 81. percben Abass ment el a jobb szélen, 12 méterről, kiszorított helyzetből lőtt, Dvorschák azonban becsúszva megzavarta, így mellé. A 83. percben Balogh Balázs lőtt oldalhálót nagy helyzetben a baloldalon. A 86. percben Simon 16 méteres lövése suhant el a jobb alsó sarok mellett egy-két centivel! A kilencvenedik percben Zelenka passzolt Harmonynak, aki 17 méterről lőtt. A bal felső saroknál Balajcza nagy vetődéssel mentett.

Az Újpest letámadta a házigazdát a második félidő elején, ám a vezetést ekkor sem tudta megszerezni. A kispestiek újra átvették a kezdeményezést, és egy tizenegyesből betaláltak. Kettőzött erővel vezette akcióit ezután a vendégcsapat, de a befejezéseknél rendre hibázott, a védelem viszont kinyílt, ezt pedig a Honvéd kihasználta. Az eseménydús, izgalmas második félidőben több gólt is lőhetett volna a házigazda.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik