Kiemelt hírek

Kenesei büntetője döntött a 92. percben

A Haladás 2-1-re nyert a vendég Pápa ellen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Haladás Sopron Bank – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-0)
Szombathely, 7000 néző. Játékvezető: Berger
Haladás: Rózsa – Schimmer (Simon A. 84.), Guzmics, Korolovszky, Halmosi – Sluka, Iszlai, Horváth A. (Rajos 58.), Vujovics – Oross (Kovács I. 58.), Kenesei. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Présinger – Lovrencsics (Zulevs 80.), Farkas A. (Horváth L. 60.), Ganugrava, Puri (Tóth G. 73.) – Marics, Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Kovács I. (86.), Kenesei (tizenegyesből, 92.), illetve Ferenczi (53.)
Kiállítva: Vujovics (78.), illetve Présinger (72.)

A hetedik percben Kenesei Krisztián lőtt hét méterről a kapu jobb felső sarka fölé. Három perc múlva Sluka jobb oldali beadása után Vujovics fejelt hat méterről a kapu jobb alsó sarka mellé. A huszadik percben Vujovics lőtt 17 méterről a kapu jobb alsó sarka felé, de Szűcs Lajos hárított. A 24. percben Vujovics ívelte be a labdát balról, majd Horváth fejelt tíz méterről a kapu fölé. Egy perc elteltével Marics passzolt Ferenczihez, aki tíz méterről a bal felső sarok fölé lőtt.

A harmincadik percben Ganugrava lőtt nyolc méterről, éles szögből, de Rózsa védett. A kipattanó ismét Ganugravához került, akinek ismétlését is fogta a hálóőr. A 39. percben Schimmer jobb oldali beadását Oross estében, hat méterről lőtte a kapu jobb alsó sarka mellé. A 44. percben Kenesei húszméteres szabadrúgása a baloldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A Haladás nagyon jól kezdte a mérkőzést, kapuja elé szegezte a Pápát, ám ahogy múltak a percek, a vendégek rendezték soraikat és teljesen kiegyenlített játékkal ért véget a félidő.

Az 54. percben Ganugrava jobb oldali beadását Ferenczi három méterről, estében lőtte a kapu bal alsó sarkába (0-1). A 61. percben Rajos rossz felszabadító fejese után Marics szerezte meg a labdát, de 13 méterről a kivetődő Rózsába lőtt. A 68. percben Schimmer lőtt 16 méterről a kapu bal alsó sarka mellé. A 71. percben Présinger rántotta le a gólhelyzetben lévő Slukát, amiért egyből piros lapot kapott. A megítélt szabadrúgást Kenesei lőtte 18 méterről a kapu jobb alsó sarka mellé.

A 77. percben Marics cselezett ki három védőt, majd balról, 16 méterről a felső lécre bombázott. Egy perc múlva Vujovicsot is kiállították, miután lekönyökölte Rodenbüchert. A 88. percben egyenlített a Haladás! Kenesei jobb oldali beadása után a középen érkező Kovács István öt méterről fejelt a kapu közepébe (1-1). A 92. percben Kovács ívelt Keneseihez, akinek lövését Szűcs Lajos csak kiütni tudta. A kipattanót Kenesei próbálta megszerezni, akit azonban Nagy Sándor a tizenhatoson belül lerántott. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet a sértett végzett el, s higgadtan az elvetődő kapus helyére, a kapu közepébe lőtt (2-1).

A második játékrészt a Pápa góllal nyitotta, a Haladás a folytatásban támadott az egyenlítésért, de nem játszott jól, igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A végén mégis, talán kis szerencsével is, nem csak egyenlített, de a meccset is megnyerte. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Olvasói sztorik