Kiemelt hírek

Ha az előző szezont nézzük…

Kondás Elemér szerint bizonyos szempontból jó eredmény a siófoki döntetlenjük.

Kapcsolódó cikkek

Először fordult elő, hogy a Debreceni VSC-TEVA nem nyert a jelenlegi szezonban. A hajdúságiak remek sorozata az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában a Siófok otthonában szakadt meg, ahogy gólnélküli döntetlen volt a végeredmény. A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a szokásosnál gyengébb támadójáték miatt nem jött össze a győzelem. A tréner félig-meddig azt is megjegyezte, ha a Balaton-partiak elleni, legutóbbi idénybeli eredményeket veszi alapul (1-4, 2-3), akkor akár sikerként is értékelhető ez a 0-0.

– Ez volt az első meccsük a szezonban, amelyen nem lőttek gólt. Mi lehet ennek az oka?
– Felemás érzéseim vannak, mert igazából nem alakítottunk ki annyi, és olyan minőségű helyzetet, amire azt mondanám, hogy ebből gólt kellett volna lőni – nyilatkozta a Rangadónak Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője. – Voltak olyan szituációk, amelyeket még tovább lehetett volna játszani, és akkor lehetett volna belőle százszázalékos lehetőség, de ezeket nem jól oldottuk meg, ezért is alakult így ez a mérkőzés. Igen, ahhoz, hogy nyerni tudjunk, gólt kell lőni. Ez a mai napon nem sikerült, mert támadásban egy kicsit gyengébbek voltunk, de ez köszönhető volt az ellenfélnek is, mert nagyon jól megszervezett csapat ellen játszottunk. Tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy a Siófok egy szervezett, masszív csapat, ez bizonyosodott is. Mindkét részről kevés lehetőség adódott, de ha a legutóbbi szezont nézzük, amikor itt négy-egyre, otthon pedig három-kettőre kikaptunk, akkor most jó eredményt értünk el!

– Zűrös volt a közelmúlt, olyan szempontból, hogy Varga József a felnőtt-, Bódi Ádám pedig az U21-válogatottban volt, ön pedig Moldovában járt, az Európa-bajnoki selejtezőn. Ez közrejátszhatott abban, hogy most nem jött ki tökéletesen a lépés?
– Annak, hogy én két napig távol voltam, semmi köze ehhez, mert a kollégáimmal megbeszéltünk mindent, bennük tökéletesen megbízom, és nagyon jól megoldották a feladatukat, tehát nagyon jól elvégezték azt, amit terveztünk. Az azért nyilván látszott, hogy a két játékos a válogatottnál volt és két nehéz mérkőzésen vannak túl mindketten. Varga József és Bódi Ádám is jóval többet tud dolgozni a pályán. Gondolkodtunk cserékben is, de a kiállítás változtatott az elképzeléseken. Utána már inkább harcosabb típusú labdarúgókat tettünk a pályára. Nyilván emberhátrányban megpróbáltunk jobban figyelni a stabilitásra is. Nem adtuk fel a támadások lehetőségét, de akkor már nem igazán adódott lehetőségünk.

– Nagyon konzekvens és határozott abban, hogy csapata hétmeccses győzelmi sorozatával, illetve annak megszakadásával sem foglalkozik. Ezt megköveteli a játékosaitól is, tehát az öltőzőben is szóba került, hogy ne nézegessék a tabellát a bajnokság viszonylag korai szakaszában?
– Természetesen ezt mindig hangsúlyozom a játékosoknak, de ők világosan értik, tudják azt, hogy nem sorozatban gondolkodunk, hanem mérkőzésekben. Mindig a következő mérkőzésben! Most a kezdés előtt is beszéltünk arról, hogy jelen esetben ez a legfontosabb meccs, ezt kell megnyerni, de ezúttal sajnos nem sikerült. Ilyen előfordul… Gólt kellett volna lőnünk!

Olvasói sztorik