Kiemelt hírek

Siófokon megszakadt a Debrecen sorozata!

A Debreceni VSC-TEVA 0-0-s döntetlent játszott a BFC Siófok otthonában az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
BFC Siófok – Debreceni VSC-TEVA 0-0
Siófok, 1000 néző. Játékvezető: Vad II István
Siófok: Milinte – Fejes (Mogyorósi, a szünetben), Fehér Zs., Kiss Zs., Nyári – Melczer, Tusori, Kecskés, Lattenstein (Rebryk, 60.) – Haraszti (Szabó J., 80.), Sowunmi. Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Mijadinoski, 67.), Ramos, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 83.) – Yannick (Rezes, 79.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Kiállítva: Simac (64.)

A mérkőzésre készülve egy olyan cikket találtunk a DVSC hivatalos honlapján, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, de szerencsére abszolút pozitív értelemben! Kluboldalon ilyen részletes, informatív, és az ellenfélről ilyen elismerően szóló írást nagyon régen láttunk! Ide kattintva elolvasható!

A Siófok a legutóbbi szezonban mindkétszer megverte a Debrecent, otthon 4-1-re, idegenben 3-2-re. A mostani találkozón Varga József és Bódi Ádám is kezdett a hajdúságiaknál, annak ellenére, hogy előbbi a felnőtt-, utóbbi az U21-válogatottnál töltött bő egy hetet a közelmúltban. Nem volt ott a kezdőben Kulcsár Tamás és Rezes, viszont bekerült Yannick. A hazaiaknál a várakozásoknak megfelelően kezdett Sowunmi, de nem volt ott a keretben a sérült Bozsovics, és a Debrecenből kölcsönvett Huszák Tamás.

Érdekesség, hogy a Balaton-partiak legutóbb majdnem egy hónapja, augusztus 13-án lőttek legutóbb akciógólt bajnoki meccsen. Bár Melczer Vilmos paksi találata is pontrúgás után született, de a Siófok azóta csak tizenegyesből tudott gólt szerezni. A kezdés előtt nagy tömörülés alakult ki a lelátó VIP-páholy melletti részén, ugyanis a rajongók felfedezték a meccset a helyszínen megtekintő Dzsudzsák Balázst. Villogtak a vakuk, készültek a fényképek, és előkerültek a papírlapok is, amelyekre rákerültek az autogramok.

A DVSC kezdett jobban, pontosabban. A hazaiak mintha némileg zavarodottak lettek volna. A két együttes játékosainak sebességkülönbsége már a legelején látszott, persze a hajdúságiak javára. A 11. percben mégis a hazaiak lőhettek volna gólt, Tusori Richárd a kaputól 12 méterre zavartalanul lőhetett volna, ám átvette a labdát, ami elpattant tőle… Ezután megint a DVSC került mezőnyfölénybe, a hazaiak hosszú perceken keresztül képtelenek voltak átjuttatni a labdát a felezővonalon.

Szórványos próbálkozások mindkét oldalon voltak, de nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A Debrecen támadott veszélyesebben, de a 24. percben újra a házigazda próbálkozott, a tizenhatoson belüli gurigázásból azonban les miatt semmi nem lett. A 28. percben Haraszti Zsolt lőtt 15 méterről, de Nenad Novakovics magabiztosan fogta a labdát. Ez volt a meccs első kaput eltaláló próbálkozása. A harmincadik percben Adamo Coulibaly ugratta ki Bódi Ádámot a tizenhatoson belül, de Tusori az utolsó pillanatban elpiszkálta előle a labdát. A szöglet után Varga József fejelt nagyjából tíz méterről, a veszélyes löketet Milinte Árpád védte.

A 34. percben Yannick lövése elgurult keresztbe a siófoki kapu előtt. A negyvenedik percben Yannick bombázott távolról a kapu fölé. A 43. percben Sowunmi tette tovább a labdát sarokkal, ez megzavarta Simacot. Ezután két szögletet végezhetett el a házigazda, de egyikből sem lett semmi, csak bosszúság. Az első félidőben Dzsudzsák Balázs fáradt el a legjobban, aki szinte folyamatosan teljesítette rajongói kérését, és osztotta az aláírásokat.

A második félidő elején a szurkolók a csodálatos siófoki naplementében gyönyörködtek. Az 53. percben Korhut Mihály szabadrúgása után Milinte a kapufa tövénél csípte el a labdát. Az 55. percben Kiss Zsolt lőtt távolról, de lövése annyira fölé ment, hogy az utcán a melegburkoló-táblát találta el. A 64. percben Simac szabálytalanul állította meg a kiugró Harasztit, ezért megkapta második sárga lapját, tehát a pirosat is. Két perccel később Haraszti elől mentett Mészáros Norbert az utolsó pillanatban, a tizenhatoson belül.

A szöglet után ide-oda pattogott a labda, majd Harasztihoz került az ötös sarkán. Passzolnia kellett volna, mert ketten várták üresen a labdát, de lőtt. Csúnyán fölé. Itt jegyeznénk meg, hogy a Debrecen a Kecskemét otthonában is úgy nyert néhány héttel ezelőtt, hogy egy félidőt emberhátrányban játszott. A 75. percben Novakovics ütött ki egy beívelést, a kipattanót Rebryk 18 méterről kapu fölé vágta. A 77. percben Yannick lőtt zavartalanul, Milinte odaért a jobb sarokhoz. A 81. percben Novakovics kiszaladt a kapujából egy felszabadítás erejéig, de olyan rosszul találta el a labdát, hogy gyakorlatilag gyertyát rúgott. Szerencséjére egyik siófoki sem tudott vele mit kezdeni.

Az utolsó tíz percben már egyik oldalon sem alakult ki számottevő helyzet, nem úgy a legutolsó pillanatban, amikor volt egy hatalmas lehetősége a Siófoknak! Novakovics aláfutott egy beívelésnek, de a hazaiak két méterről mellé rúgták, maradt a gólnélküli döntetlen. Nem volt eseménydús összecsapás, de unalmasnak sem mondható. A siófokiak rendkívül fegyelmezetten, taktikusan játszottak, nem engedték kibontakozni riválisukat. A Debrecen eddig mind a hét meccsét megnyerte, remek sorozata most megszakadt.

Szombat délután az Újpest FC – Pécsi MFC mérkőzésről jelentkezünk!

Olvasói sztorik