Kiemelt hírek

Negyedórás pápai áldás a Honvédnak

A szünetben 1-0-ra vezetett, végül mégis 3-1-re kikapott Pápán a Budapest Honvéd az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Budapest Honvéd 3-1 (0-1)
Pápa, 2500 néző. Játékvezető: Garcia (chilei)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Présinger – Farkas A., Ganugrava – Puri (Horváth L., 85.), Marics (Quintero, 81.), Lovrencsics (Tóth G., 90.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Debreceni, Botis, Hajdú N. – Hidi, Németh N. (Sekulics, 81.), Délczeg, Zelenka (Horváth A., 61.), Tchami (Ivancsics, 60.) – Danilo. Megbízott edző: Babócsy András
Gólszerzők: Ferenczi (59.), Botis (65., öngól), Lovrencsics (75.), illetve Hajdú N. (30.)

A Honvéd Supka Attila vezetőedző és Lőrincz Emil másodedző nélkül vágott neki a találkozónak, hiszen mindkettőjüket kiállították a Videoton elleni mérkőzésen az előző fordulóban. Edzőként Babócsy András és Magyari Zoltán ült a vendégek kispadján.

A hetedik percben Danilo emelt kapura hét méterről, de Szűcs Lajos szögletre tornázta a próbálkozást. A 15. percben Marics ugratta ki Présingert, akinek középre adott labdájáról kevéssel maradtak le a hazai támadók. A 27. percben Zelenka szögletét követően Botis került lövőhelyzetbe, 13 méterről leadott lövését Szűcs nagy bravúrral tolta szögletre. A harmincadik percben Hajdú Norbert szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést a Honvéd! A kispestiek hátvédje 24 méterről vette be Szűcs kapuját (0-1)!

A 38. percben Danilo került helyzetbe, ám 14 méterről a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 44. percben Danilo kapott egy remek indítást, de a kapujából kirohanó Szűcs az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. Az első félidőben remek kontrákat vezetett a vendégcsapat, ám a vezetést egy gyönyörű szabadrúgásgólból szerezte meg.

A 47. percben Marics jobb oldali beadását Ferenczi fejelte vissza a középen érkező Présingernek, aki 24 méterről nem tudta eltalálni a kaput. Az 55. percben Marics lekészítése után Puri lőhetett 18 méterről, ám három méterrel célt tévesztett. Az 59. percben Goran Marics az alapvonal közeléből adott középre, ahol érkezett Ferenczi István, és a kapu közepébe lőtt (1-1)! A 64. percben Présinger adott a baloldalról középre, a labdába olyan szerencsétlen mozdulattal nyúlt bele Sorin Botis, hogy öngól lett a vége (2-1)!

A hetvenedik percben Lovrencsics jobb oldali beadását Ferenczi lőtte mellé 13 méterről. Öt perc múlva Totadze szögletét követően Lovrencsics fejelt négy méterről a kapu bal oldalába (3-1)! A 91. percben Ivancsics próbálkozott húsz méterről gólt szerezni, de Szűcs Lajos nagy bravúrral hárítani tudott. A második játékrészben a hazai csapat végig nagyon agresszívan támadott, s megfordította a mérkőzést.

Olvasói sztorik