Kiemelt hírek

Prukner László hivatalosan is a ZTE edzője

A Zalaegerszegi TE FC bejelentette, hogy Prukner László váltja a vezetőedzői poszton Csank Jánost.

Kapcsolódó cikkek

Az előző tréner múlt szombaton állt fel a kispadról, miután a zalaiak hat vereséggel és egy döntetlennel kezdték a bajnokságot. Prukner augusztus 16-án mondott le a Ferencváros szakmai igazgatói posztjáról, most pedig egy plusz két évre szóló szerződést köt Zalaegerszegen. Az aláírásra hétfőn kerül sor. A pályaedzőt és a kapusedzőt a jövő hét elején nevezik meg.

Prukner 2003-tól a Kaposvári Rákóczi trénere volt, az ő vezetésével jutott fel a csapat az első osztályba. Hat éven át stabilan az élvonalban tartotta a somogyiakat, összesen 179 első osztályú mérkőzésen ült a kaposvári kispadon. 2010 júniusában a Ferencváros vezetőedzője lett, és a legutóbbi idényben a bravúrosnak mondható harmadik helyen zárt a csapattal, amellyel kiharcolta a nemzetközi kupában való indulás jogát. A mostani gyenge szezonkezdet után azonban lemondott.

Érdekesség, hogy Prukner László első meccse a Zalaegerszeggel pont a Ferencváros elleni, Üllői úti összecsapás lesz szeptember 11-én, a bajnokság nyolcadik fordulóban.

Edzőváltások az OTP Bank Ligában

• Újpest FC: Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak

• Vasas-Híd: Komjáti András helyett Marijan Vlak

• Ferencváros: Prukner László helyett Détári Lajos

• Zalaegerszeg: Csank János helyett Prukner László

Olvasói sztorik