Kiemelt hírek

Órák alatt eldőlt a sorsa

Farkas Zoltán kedden kaposváriként duplázott, majd szerdán a Vasasba igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról beszámoltunk, a Kaposvári Rákóczi 2-1-re nyert a Pécsi MFC otthonában a Ligakupa B-csoportjának első fordulójában. A somogyiak mindkét gólját Farkas Zoltán lőtte szabadrúgásból. A marcali születésű 22 éves középpályás 2005-ben igazolt a Rákóczi Utánpótlás Egyesülethez. 2007 novemberében mutatkozott be az NB I-ben, és eddig összesen 46 élvonalbeli meccsen lépett pályára. Érdekesség, hogy a pécsi duplája után fél nappal Farkas már a Vasas játékosának mondhatta magát.

– Emberhátrányban játszottak 35 percig, mégis győztek!
– Csapatunkban több játékos új poszton kapott szerepet, de senki nem vallott kudarcot. Végig remekül koncentráltunk. A kiállítás jogos volt, utána nyomott is a Pécs, de helyzete nem nagyon volt – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Farkas Zoltán.

– Ön szabadrúgás-specialista?
– Úgy érzem, mondatni, igen. Kaposváron én voltam kijelölve a pontrúgások elvégzésére, amikor a pályán voltam. Ez heti két-három gyakorlással jár az edzés után.

– Mikor tudta meg, hogy klubot vált?
– Szerdán délután három órakor. A Ligakupa-meccs után hallottam először a Vasas érdeklődéséről, de akkor még csak magáról a megkeresésről tudtam. Másnap Budapestre kellett jönnöm, meghallgattuk a klub ajánlatát, és döntöttünk.

– Nem lehet, hogy a pécsi duplája megnyitotta volna ön előtt az első csapat kapuját a Rákóczinál?
– Erre nem tudok mit mondani. Tavasszal tíz mérkőzésen pályára léphettem az élvonalban, de nyáron voltak meg nem értések, félreértések, amelyek miatt a folytatásban nem nagyon kaptam szerepet. Mindezek ellenére én még az utolsó napon is azt mondtam, hogy ha nem kapok olyan ajánlatot a Vasastól, ami megfelelő, akkor bármikor boldogan térek vissza Kaposvárra.

– Új város, új csapat! Mire számít a Vasasban?
– Éppen a költözködés közepén vagyok, pénteken délelőtt kell először edzésre jelentkeznem. Azt várom, hogy lehetőséget kapjak, éljek vele, és alapember legyek új együttesemben.

Olvasói sztorik