Kiemelt hírek

Kaposvári sikerrel rajtolt a Ligakupa

A Kaposvári Rákóczi 2-1-re nyert a Pécsi MFC otthonában a Ligakupa B-csoportjának első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, B-csoport, 1. forduló
Pécsi MFC – Kaposvári Rákóczi 1-2 (0-1)
Pécs, 300 néző. Játékvezető: Becséri
PMFC: Holczer – Nagy J. (Turi, 81.), Causics, Petrók, Törtei – Pákolicz (Czibere, 69.), Regedei, Tóth Z., Demjén – Bajzát, Andorka (Zsdrál, a szünetben). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Kaposvár: Horváth L. – Vadas, Graszl (Bank, 51.), Kardos, Farkas Z. – Farkas P. (Okuka, 82.), Gujics, Kulcsár K. (Diallo, 47.), Daniane (Bőle, 59.) – Grumics (Jammeh Haruna, 64.), Kovács O. Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Tóth Z. (tizenegyesből, 57.), illetve Farkas Z. (6., 79.)
Kiállítva: Kardos (55.)

Hamar megszerezték a vezetést a vendégek egy szép szabadrúgás-góllal, majd átvette az irányítást a PMFC, de jobbára csak helyzetekig jutottak a baranyaiak. Aztán a második félidő elején egyenlített a Pécs, sőt emberelőnybe is került, és minden jel arra utalt, a Pápa elleni bajnoki után ezt a meccset is megfordítja a házigazda. Végül azonban megint jött Farkas Zoltán szabadrúgása, és mindhárom pontot elvitték a somogyiak a Mecsekaljáról.

A hatodik percben szabadrúgáshoz jutott a Kaposvár 23 méterre a pécsi kaputól, és Farkas Zoltán ballal a bal felső sarokba tekerte a labdát (0-1).

Az 56. percben a kiugró Demjént lerántotta Kardos a tizenhatoson belül. A kaposvári játékost ki is állította a játékvezető! Tóth Zoltán magabiztosan a jobb alsó sarokba helyezte a büntetőt, miután balra elküldte Horváth László kapust (1-1).

A 78. percben Bőle cselezett a jobb szélről befelé, majd amikor a tizenhatoshoz ért, Tóth Zoltán – a játékvezető szerint – elkaszálta. A pécsi gólszerző sárga lapot kapott, a kaposváriak pedig szabadrúgással jöhettek veszélyes helyről. A megítélt szabadrúgást megint Farkas Zoltán lőtte, és ezt is betekerte, ezúttal a hosszú sarokba (1-2).

Olvasói sztorik