Kiemelt hírek

Mi lesz az impotens támadójátékkal?

A Vecsés új edzője, Dúró József a támadás-befejezéseket gyakoroltatja az edzésen.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban már beszámoltunk, a 45 éves Dúró József lett a Ferencvároshoz távozó Détári Lajos utódja a Vecsés FC vezetőedzői posztján.

Berettyóújfalu szülötte játékosként 1985-ben a Debreceni MVSC csapatában mutatkozott be az élvonalban. 1988-ban igazolt a Vasashoz, ahol három idényt töltött. Az 1991–1992-es szezonban a Siófoki Bányász labdarúgója volt. 1992 és 1996 között a Kispest-Honvédban szerepelt, és első idényben tagja volt a bajnokcsapatnak. 1996-ban az izraeli Bnei Jehuda együtteshez szerződött, ahonnan egy idény után hazatért. Pályafutását a BVSC csapatánál folytatta, majd 2000 és 2002 között három szezont a Dorogi FC-nél töltött, mielőtt fejezte volna be az aktív játékot.

1990 és 1995 között 25 alkalommal szerepelt a válogatottban.

2003-ban a Kispest-Honvéd vezetőedzője volt, 2009-ben visszatért Dorogra, ahol 2011. januárig dolgozott vezetőedzőként. Idén nyáron a Vecsés FC-nél Détári Lajos segítője, majd az ő távozása után most vezetőedző lett. Együttese két forduló után egy ponttal rendelkezik az NB II Keleti-csoportjában, miután a Békéscsaba otthonában 1-0-ra kikapott, a Nyíregyháza Spartacus ellen pedig hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott.

– Hálás feladat átvenni a vezetőedzői posztot Vecsésen?
– Azt tudni kell, hogy teljesen úgy csapat épül Vecsésen – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Dúró József. – A tavalyi, acélos csapat körülbelül húsz játékosából mindössze hárman-négyen maradtak, és Détári Lajos egy teljesen új együttest próbált összerakni a fiatal, 19-21 éves labdarúgókból. Ez nem megy egyik napról a másikra. Játékban felvettük a harcot a Békéscsabával és a Nyíregyházával is, de nagy probléma volt az impotens támadójátékunkkal. A kapura nem vagyunk veszélyesek. A költői kérdést, miszerint ki fog gól lőni, én is adom. A mai napon az MTK-ból leigazoljuk Dobó Róbertet, aki egy fiatal csatár, vele egyértelműem erősödünk elől, és a héten úgy gyakorlunk, hogy a támadásokra, a befejezésekre helyezzük a hangsúlyt.

– Amikor Détári Lajos neve először felvetődött a Ferencvárosnál, számított rá, hogy ön lehet az utódja Vecsésen?
– Nem sejtettem, nem is gondoltam rá, hiszen csak kedden derült ki, hogy a Ferencvárosnál számítanak rá. Amikor nyáron megkért, hogy jöjjek és segítsek neki, szívesen vállaltam a munkát itt, Vecsésen, és ez azóta sem változott.

– A klubvezetés részéről van számszerű elvárás a csapattal szemben?
– Az elnök úrral beszélgettem, és ő is látja, hogy ez egy teljesen új csapat, amelyben egyelőre vannak hiányosságok. Novemberig az a cél, hogy ne legyünk kiesőhelyen, utána meglátjuk.

– Détárival együtt az FTC-hez távozott a csapat fiatal, tehetséges kapusa, Gyenes Dávid. Az ő pótlása megoldott?
– Nagyon nagy érvágás ez nekünk, Gyenesnek pedig óriási előrelépés. Sok sikert kívánok és gratulálok neki. A pótlását megpróbáljuk megoldani. Vannak itt még tehetséges kapusok, akikkel Hajdu Lajos foglalkozik, bízom benne, hogy hamarosan megtaláljuk Gyenes Dávid utódját.

Olvasói sztorik