Kiemelt hírek

Továbbra is remekel az újonc Pécs

A Pécsi MFC hazai pályán 2-1-re legyőzte a Lombard Pápa Termál FC-t az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Pécsi MFC – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (2-1)
Pécs, 3000 néző. Játékvezető: Farkas
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Marovics – Horváth Zs. (Regedei, 73.), Scepanovics, Pintér, Nagy O. – Gyánó, Fröhlich (Andorka, 80.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Germán, 65.), Rodenbücher, Totadze, Présinger – Horváth L. (Zulevs, 82.), Ganugrava – Lovrencsics, Varga G. (Szabó Z., 58.), Quintero – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Horváth Zs. (38.), Fröhlich (45.), illetve Ganugrava (12.)

Nagy József, Wittrédi Dávid és Schultz Levente neve nem szerepelt a pécsiek Pápa elleni keretében, nekik ugyanis a héten búcsút intett a szakvezetés. A játékosokat kölcsönadták, hiszen a klub és a focisták érdeke is az, hogy minél több lehetőséghez jussanak. Hogy hol folytatják pályafutásukat, egyelőre nem lehet tudni.

Nagyon álmosan kezdett a hazai csapat, amely lendület nélkül játszott, így a Pápa a 13. percben már negyedszer lőtt kapura. A hetedik percben Lovrencsics veszélyeztetett 18 méterről, lövését Dibusz Dénes nagy bravúrral a kapufára tolta, a kipattanó labdát a pécsi védők takarítottál el Quintero elől. A 12. percben Ganugrava találatával megszerezte a vezetést a Pápa. A vendégek légiósa 25 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). Eddig a Pápáról szólt a mérkőzés, óriási mezőnyfölényben játszottak a látogatók.

Harminc perc után ébredt fel a Pécs! A 24. percben Horváth Zsoltot buktatták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest a hazaiak javára. A 31. percben Pintér tekerhetett középre egy szögletet, de Gyánó a kapu fölé fejelt. A 34. percben Nagy Olivér beadását Todorovics öt méterrel fejelte a kapu fölé. A 38. percben Fröhlich passza után Horváth Zsolt lőtte ki a bal alsó sarkot 16 méterről (1-1).

A 42. percben óriási helyzetet szalasztott el a Pápa! Lovrencsics egy az egyben vezethette a labdát Dibuszra, aki már elfeküdt, de hihetetlen bravúrral mégis sikerült hárítania. A 44. percben Nagy Olivér tekert baloldalról középre, de Gyánó fejesét nagy védéssel hárította Szűcs Lajos. Az első félidő lefújása előtt Nagy Olivér végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, Gyánó megcsúsztatta a labdát, Fröhlich pedig öt méterről a kapuba lőtt (2-1).

A szünet után Nagy Olivér szöglete után a labda csupán néhány centiméterrel kerülte el Todorovics fejét. A 64. percben Pintér jobb oldali beadását Gyánó fejelte kapura hét méterről, Szűcsnek óriási bravúrra volt szüksége a hárításhoz. A 68. percben Fröhlich szerzett labdát a vendégek tizenhatosán belül, Szűcs becsúszva az oldalvonalon kívülre rúgta a labdát. A nyolcvanadik percben 80. percben Nagy Olivér cselezgetett a baloldalon, majd a jobb sarkot vette célba, Szűcs ismét nagyot hárított. A 86. percben Regedei lőtt a tizenhatos jobb sarkától, ami centiméterekkel kerülte el a kapu jobb oldalát.

A szünet után magabiztosan tartotta előnyét a Pécs, több nagy helyzete is akadt, amelyeknél Szűcs Lajos hárítani tudott. A vendégek 45 perc alatt egyszer sem alakítottak ki veszélyes helyzetet Dibusz kapuja előtt, így az eredmény nem változott.

A Pécs négy győzelem után játszott egy döntetlent, majd elszenvedte első vereségét, de most újra nyert, a Pápa viszont egymás után immár harmadszor vesztett.

Olvasói sztorik