Kiemelt hírek

Újra fellángolt a góllövő-kedv!

A magyar és a külföldi támadók is jobban teljesítettek, mint néhány héttel korábban.

Kapcsolódó cikkek

Ismét eltelt két forduló az OTP Bank Ligában, így folytatjuk immár hagyományosnak tekinthető sorozatunkat, amelyben kétkörönként vizsgáljuk a gólok számát, illetve megoszlását a magyar labdarúgók és a külföldiek között.

Mint emlékezhetünk, az első és a második fordulóban összesen ötven gólt számoltunk össze, ebből harmincat lőttek légiósok, húszat honfitársaink. Ezután jelentős visszaesés mutatkozott a harmadik és a negyedik körben összesen csupán harminc találat született, és az arány is megfordult: 19 magyar és 11 külföldi gól esett.

Az ötödik és hatodik fordulóban újra potyogtak a gólok, összesen 47! A Videoton debreceni találatával nem foglalkozunk, mert az öngól volt, ráadásul a különböző források el sem tudják dönteni, hogy Korhut Mihály, vagy Nenad Novakovics volt a vétkes, úgyhogy 46 találattal számolunk. Honfitársaink fölénye továbbra is megvan, hiszen a magyar labdarúgók 26, a légósok húsz alkalommal voltak eredményesek.

Eddig tehát 126 gól született a bajnokság hat fordulójában (az öngólokat most hagyjuk), ebből 65 magyar és 61 külföldi találat.

Olvasói sztorik