Kiemelt hírek

Mindkét variáció remekül működik

Előzetesen Nagy Sándor is bízott a Lombard Pápa Termál FC jó bajnoki rajtjában.

Győzelem az Újpest, a Siófok és a Kaposvár ellen, illetve döntetlen Pakson. Ez a Lombard Pápa Termál FC eddigi mérlege az OTP Bank Ligában. A védelem egyik kulcsembere, a 23 éves Nagy Sándor a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a tavalyi alaptaktikára épülő új szerkezetben is eredményes az együttes.

– Három győzelem és egy döntetlen az eddigi mérlegük! Ilyen remek bajnoki rajtra talán még önök sem számítottak!
– Igen, lehet mondani, hogy felülmúlta a várakozásainkat ez a szezonkezdet, bár az igazolásaink jól sikerültek, minőségi játékosok érkeztek, akik hamar beilleszkedtek, ez Ferenczi Istvánra, Lovrencsics Gergőre is igaz. Gyorsan összeálltunk, és bíztunk benne, reménykedtük a jó rajtban.

– Volt-e bármiféle jelentős változás az alaptaktikában, a csapatszerkezetben, vagy a tavalyi bajnokságban megszokott felállásra építettek?
– Alapvetően arra építettünk, de Véber György kitalálta a négy-három-kettő-egyes felállást, és abban is jól megoldottuk a feladatunkat, tehát elég jól működik. Négy-három-hármat játszottunk előtte, és ha az egyik középpályás feljebb lép, vagy valaki visszajön, akkor máris megint ott vagyunk. Mindkét variációban jól teljesítünk.

– Vannak-e még olyan hiányosságok, amelyeket az edzőjük hangsúlyoz, vagy önök tapasztalják a játék során?
– Fontos, hogy amikor megszerezzük a labdát, próbáljuk birtokolni, minél pontosabban megjátszani, illetve a középpályán ne adjuk el. Jól kell döntenünk ezekben a szituációkban, ezt még gyakorolnunk kell.

– Szombaton Diósgyőrben lépnek pályára, ahol sosem könnyű játszani, de nem lehetetlen nyerni, ahogy azt a Kecskemét példája is mutatja…
– Bizony, valószínűleg most is nyolc-tízezer ember lesz kíváncsi a meccsre, ami jó, mert nagyon szeretik a focit a szurkolók. Mi is nagyon örülünk, hogy sok néző előtt játszhatunk, de meg kell küzdenünk a hangulattal, és alkalmazkodnunk kell hozzá, hogy sokan nem nekünk drukkolnak.

– Látták játszani mostanság a DVTK-t?
– Nem szoktuk videózni. Véber György elmondja az észrevételeit, azok alapján készülünk, illetve a saját játékunkat próbáljuk tökéletesíteni.

– Mit szól ahhoz, hogy a fővárosi klubok közül a Ferencváros, az Újpest és a Vasas is gyengélkedik?!
– Ez csak egy átmeneti állapot. Ha az FTC vagy a Vasas játékoskeretét nézzük, mindkettő jobb csapat annál, amit jelenleg mutat. Szerintem hamarosan fognak nyeri meccseket, és ez az újpestre is igaz. Eddig nem jött ki nekik a lépés, de ez idővel majd változik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik